Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd.
-
Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd. - gdzie?
Wyczytałem w kilku negatywach na allegro jakieś niepochlebne rzeczy stąd ma "niepewność". Ale jak mniemam przypadki incydentalne...
Dzięki
Dzięki
- grummer
Re: Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd. - gd
Bo jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.
Winylowe szaleństwo indie-rockowe
https://www.facebook.com/groups/673101102788216/
http://www.discogs.com/user/Grummer/collection
https://www.facebook.com/groups/673101102788216/
http://www.discogs.com/user/Grummer/collection
-
Zewnętrzne polecam od sprzedawcy ''bestiaowner'' z Allegro. Naprawdę za tą cenę jakość pierwszorzędna,gruba folia, idealnie dopasowane na pojedyńcze płyty,choć jak się popieści to i podwójny album się zmieści 

- zoombie
Które testowałeś? (bo ma 3 grubości 0,08, 0,012 i 0,015 mm)kielek pisze:Zewnętrzne polecam od sprzedawcy ''bestiaowner'' z Allegro. Naprawdę za tą cenę jakość pierwszorzędna,gruba folia, idealnie dopasowane na pojedyńcze płyty,choć jak się popieści to i podwójny album się zmieści
-
Zamówiłem już trzecią partię( 50 szt.) tych najgrubszych
w porównaniu do celafonu od kwiatów jakie polecał kiedyś tu Winters to niebo a ziemia.

- zoombie
Thx. Ja mam na razie jakieś z Wamatu, ale na pojedyncze płyty są trochę za duże (spokojnie wchodzą dwie sztuki, a czasem nawet trzy, co niekiedy ma swoje zalety
).

-
Miałem te z Wamatu
to są niby Analogis,ale tak jak piszesz pojedyńcza płyta lata w nich jak Żyd po pustym sklepie. Na podwójny,gatefold to jeszcze ujdzie.

- krisdebowski
folie na nowe winyle
koledzy poradzcie mi aukcje z allegro z foliami na nowe winyle 180-200g
dotychczas kupowałem u mastejeck ale to sa dobre folie na cienkie winyle z lat 80tych
te nowe grube sztuki ciężko wchodzą
dotychczas kupowałem u mastejeck ale to sa dobre folie na cienkie winyle z lat 80tych
te nowe grube sztuki ciężko wchodzą
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
spory ciężar płyt
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kupowałem papierowe koperty wewnętrzne z folią u masterjacka. Pasują do każdej LP, łącznie z "grubasami".
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- jopp
- Gramofon: Technics SL-Q2
Jeśli chodzi o foliowe okładki to ja kupuje te najcieńsze i najtańsze "celofany". Jak wiadomo są one najczęściej większe i luźne (zsuwają się). Wtedy od spodu delikatnie je zawijam (ku tyłowi okładki) i w kilku miejscach podklejam wąską taśmą bezbarwną. Aż tak bardzo tego nie widać, a efekt jest taki, że idealnie pasują do okładki i płyty wyglądają jak zafoliowane 

- zoombie
Właśnie dotarły do mnie okładki z bestiaowner, te o grubości 0,15 mm. Są rzeczywiście solidne, grubość ma znaczenie
.Tyle, że też są nieco za duże na pojedynczą płytę, na wysokości tak z 4-5 mm, na szerokości nawet ok. 8-9 mm. Niektórzy mogliby się czepiać przezroczystości, ale mnie akurat to nie przeszkadza.Cenowo wychodzi 85 gr za sztukę (z uwzględnieniem kosztów przesyłki) przy zakupie pojedynczej paczki 50 sztuk, więc chyba nie najgorzej. Ale następnym razem chyba spróbuję z 0,12 mm - wychodzi jednak sporo taniej (51 gr), a te 0,03 mm chyba nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Ciekawy jestem tylko jak z rozmiarem, ale pewnie maszynę maja ustawioną tak samo ...
Czyli: ideał to może nie jest, ale tragedii też nie ma
tym bardziej, że nawet 81 gr to sporo taniej od Wamatu, ale już nieco drożej niż np 0,15 mm koszulki od użytkownika simon_tr (w paczkach po 100 szt., nie testowałem).

Czyli: ideał to może nie jest, ale tragedii też nie ma

-
U mnie na niektóre płyty okładki od bestiaowner wchodzą aż za ciężko,ale polskie już nie,czyli format okładki nie jest tak do końca identyczny dla wszystkich wydawnictw.
Co do przejrzystości hm... Powiem tak w porównaniu do innych,które kupiłem np. razem z płytą to te tak wypadają najlepiej,natomiast wiadomym jest,że do ''celofanowych'' to im daleko w tej materii,ale tylko w tej
Co do przejrzystości hm... Powiem tak w porównaniu do innych,które kupiłem np. razem z płytą to te tak wypadają najlepiej,natomiast wiadomym jest,że do ''celofanowych'' to im daleko w tej materii,ale tylko w tej

- krisdebowski
no ale ja szukam same folie na winyl, najczęściej mam ładne papierowe wkładkiWojtek pisze:Kupowałem papierowe koperty wewnętrzne z folią u masterjacka. Pasują do każdej LP, łącznie z "grubasami".
a te nowe wydawnictwa grube są i mi nie zawsze wchodzą w folie które posiadam
zestaw naim + kudos
spory ciężar płyt
spory ciężar płyt
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Teraz już bardziej rozumiem. Ja robię tak że jak chcę sobie zachować oryginalną papierową kopertę to nie ładuję do środka folii.krisdebowski pisze:no ale ja szukam same folie na winyl, najczęściej mam ładne papierowe wkładki
Oryginalna koperta to jedno, a nowa foliowa koperta, w której trzymam umytą płytę, to drugie.
Nie dziwię się, skoro niektóre grubasy już w oryginalnym papierze są wsadzone "na styk", a co dopiero jak jeszcze włożysz folię do środkakrisdebowski pisze:a te nowe wydawnictwa grube są i mi nie zawsze wchodzą w folie które posiadam

Sory, ale będziesz to musiał jakoś pogodzić.
Albo nie kupuj grubasów jeśli masz wybór

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Boguś
Uszanowanko.
Potrzebuje okładki zewnętrzne typu gatefold na płyty, na allegro znalazłem tylko te trzy oferty, przy czym te masterdisca to mają mieszane opinie.
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... fault-1021
Jeśli komuś to ułatwi, mogę podać konkretne wydania na które potrzebuję te folie (jedne są grubsze, inne trochę cieńsze, jedne są 1 LP, inne znowuż 2 LP, gatefold gatfoldowie nie równy niestety :/.)
Najlepiej rozcięte z obu stron i z jakimś fajnym patentem na zgrubienie, tam gdzie składa się okładkę.
Potrzebuje okładki zewnętrzne typu gatefold na płyty, na allegro znalazłem tylko te trzy oferty, przy czym te masterdisca to mają mieszane opinie.
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... fault-1021
Jeśli komuś to ułatwi, mogę podać konkretne wydania na które potrzebuję te folie (jedne są grubsze, inne trochę cieńsze, jedne są 1 LP, inne znowuż 2 LP, gatefold gatfoldowie nie równy niestety :/.)
Najlepiej rozcięte z obu stron i z jakimś fajnym patentem na zgrubienie, tam gdzie składa się okładkę.
(∞).