A jak jesteśmy przy Riversie i Willimsie to płyta, której jeszcze tutaj chyba nie było, Fuchsia Swing Song z tegorocznego Classic Series
Jazz Salon Niezależnych (Odrzuconych)
- martin.h
- Gramofon: Technics SL-1600MK2
Re: Jazz Salon Odrzuconych
W kwietniu w ramach serii Tone Poet ma się ukazać "Life Time" Tony'ego 
A jak jesteśmy przy Riversie i Willimsie to płyta, której jeszcze tutaj chyba nie było, Fuchsia Swing Song z tegorocznego Classic Series
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Była, bo mam oryginała, ale raczej w ogólnym wątku ekshibicjonistów 'teraz słucham' dawałem.
Nabyłem za jakieś kosmiczne pieniądze, kiedyś
(możliwe, że CS nie kupowałem, ale pewności nie mam, bo może mam obie.. to chore jest 
aha
, bo świetna rzecz, oczywiście!
Nabyłem za jakieś kosmiczne pieniądze, kiedyś
aha
- martin.h
Po serii klasyki coś z nowszych czasów, na Theon'a natknąłem się słuchając Sons of Kemet, w listopadzie byłem na koncercie w Hipnozie. Kupiłem jego drugi album, z pierwszym był problem bo trzeba ciągnąć z zagranicy. No i przyjechało, japońskie wydanie z Illinois w USA
Muza pierwsza klasa, tuba to jest mistrzostwo, wydanie też świetne, okładka twarda kartonowa tip-on
Muza pierwsza klasa, tuba to jest mistrzostwo, wydanie też świetne, okładka twarda kartonowa tip-on
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
- darkman
- Kontakt:
Ciekawostka Martin, coś bym też nabył Theon Cross / Coś jest dostępne od ręki w kraju? Wyczaiłeś?
W składzie combo na tubie grał wówczas wirtuoz tego instrumentu Bob Stewart, a na marimbie Gust William Tsilis, drummera zapomniałem ale gdzieś mam to zapisane.. ale zdaje się to było trio bez perkusji.
niesamowity koncert i atmosfera jak to w Hipnozie. Oczywiście robiłem foty i postawiłem mikrofony pod sceną nagrywając cały koncert na MD (za zgodą artystów). Nie bardzo mam obecnie na czym odtworzyć ów materiał więc kiedyś tam spaliłem CDrkę via audiacity.
W tym czasie też ukazały się dwie płyty ww składzie i nawet je prawie mam. Prawie, bo Blythe'a zbiera żonka. Jutro sprawdzę co za tytuły warto polecić.(nie pamiętam co jest w domu, ale zapytam o pozwolenie zrobienia fotek
A piszę by zwrócić Twoją i Waszą uwagę na wspomnianego tubistę - Bob Stewart.
Eh.. Hipnoza w tamtych latach, co to były za gig's!
A widzę, że nie spuszczają z tonu.. choć dawno nie byłem.
Trio bez marimby z tego okresu, ale za to z drummerem:
A ja w kwietniu, ale 2003 i dokładnie w Hipnozie grał Athur Blythe w składzie z grand marrimbą (kawał instrumentu trzeba powiedzieć) i tubą właśnie. Sam Arthur jest również tubistą, choć jego podstawowy instrument to alt.
W składzie combo na tubie grał wówczas wirtuoz tego instrumentu Bob Stewart, a na marimbie Gust William Tsilis, drummera zapomniałem ale gdzieś mam to zapisane.. ale zdaje się to było trio bez perkusji.
niesamowity koncert i atmosfera jak to w Hipnozie. Oczywiście robiłem foty i postawiłem mikrofony pod sceną nagrywając cały koncert na MD (za zgodą artystów). Nie bardzo mam obecnie na czym odtworzyć ów materiał więc kiedyś tam spaliłem CDrkę via audiacity.
W tym czasie też ukazały się dwie płyty ww składzie i nawet je prawie mam. Prawie, bo Blythe'a zbiera żonka. Jutro sprawdzę co za tytuły warto polecić.(nie pamiętam co jest w domu, ale zapytam o pozwolenie zrobienia fotek
A piszę by zwrócić Twoją i Waszą uwagę na wspomnianego tubistę - Bob Stewart.
Eh.. Hipnoza w tamtych latach, co to były za gig's!
A widzę, że nie spuszczają z tonu.. choć dawno nie byłem.
Trio bez marimby z tego okresu, ale za to z drummerem:
- martin.h
Na Amazonie jest jego drugi album z 2021 Intra-I za 118 zł, też mam i polecam, ale mimo wszystko warto sobie przesłuchać bo nie wszystkim taki jazz się spodoba
Dzięki za polecajkę, posłucham.
Tu masz kawałek z ostatniej płyty:
https://youtu.be/N4gAcqk7XV8?si=L_gXpdEvdw1aZbyH
Dzięki za polecajkę, posłucham.
Tu masz kawałek z ostatniej płyty:
https://youtu.be/N4gAcqk7XV8?si=L_gXpdEvdw1aZbyH
- darkman
- Kontakt:
Nadejszła Spring BN ST-84216, nagrania z August 12, 1965. Seria CV BN, 1966/2023.
Dzięki Martin za cynk!
Zacna! Shorter, Rivers, Hancock, Peacock, Williams. Lepiej się nie da.
Fajnie mi to rozszerza dyskografię Riversa.
Faktycznie z cenami Classic V zaczyna się robić ciasno. Niektóre ceny z kosmosu, również tej np na alllegro. Brałem jw pisałem - amazon.
Dzięki Martin za cynk!
Zacna! Shorter, Rivers, Hancock, Peacock, Williams. Lepiej się nie da.
Fajnie mi to rozszerza dyskografię Riversa.
Faktycznie z cenami Classic V zaczyna się robić ciasno. Niektóre ceny z kosmosu, również tej np na alllegro. Brałem jw pisałem - amazon.
- Załączniki
-
- IMG_2709.jpg (16.34 KiB) Przejrzano 615 razy
-
- IMG_2710.jpg (20.24 KiB) Przejrzano 615 razy
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
właśnie patrzę na amazon.de (zazwyczaj taniej niż u nas) - płyta 15,99 eur, wysyłka 4,99. u nas 111 najtaniej i jeszcze jakieś wydziwianie, że do paczkomatu nie dadzą...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- darkman
- Kontakt:
Tanio brałem jakoś koło 90 wg linku Martina już z przesyłką chyba free, tylko bez Premium, jak jeszcze były od ręki.
A i do paczkomatu bez łachy, przyszło co prawda w pudle po pralce, co by znaczyło o deficycie pudeł po telewizorach w Amazonie, ale looz w środku płyta była w normalnej tekturce na Lp's.
A i do paczkomatu bez łachy, przyszło co prawda w pudle po pralce, co by znaczyło o deficycie pudeł po telewizorach w Amazonie, ale looz w środku płyta była w normalnej tekturce na Lp's.
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
byłem przekonany, że to z zeszłego roku, a discogs pokazuje 2018: https://www.discogs.com/release/1214977 ... Lost-Album
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
- darkman
- Kontakt:
Co do Spring jeszcze, to fajnie harmonizowane dwa tenory w klasycznej symbiozie. Dyscyplina i brak chaosu. Dobre, okiełznane improwizacje i subtelnie zagrane.
Przesłuchałem dwukrotnie i zaraz powtórzę.
Troszkę krótka ta płyta mi się wydaje, ale może to wrażenie tylko.
Przesłuchałem dwukrotnie i zaraz powtórzę.
Troszkę krótka ta płyta mi się wydaje, ale może to wrażenie tylko.
- martin.h
Dla takich perełek jest ta seria, a jak pisałem wcześniej w tym roku Tony Williams w Tone Poet 
- martin.h
Tomasz Stańko Quintet - Purple Sun
Niestety na CD, ma ktoś na winylu? Na discogs jest za 650 Euro
Chciałbym być bogaty
A swoją drogą to w tym roku Panowie z EABS wydadzą to w swojej interpretacji, aż się nie mogę doczekać, z Komedą im wyszło
PS. Tak sobie patrzę na ceny tego CD, kupiłem rok temu za 45 zł, a teraz co najmniej 150 zł, nakład wyczerpany
Niestety na CD, ma ktoś na winylu? Na discogs jest za 650 Euro
A swoją drogą to w tym roku Panowie z EABS wydadzą to w swojej interpretacji, aż się nie mogę doczekać, z Komedą im wyszło
PS. Tak sobie patrzę na ceny tego CD, kupiłem rok temu za 45 zł, a teraz co najmniej 150 zł, nakład wyczerpany
- darkman
- Kontakt:
Też mam na CD. Winyla nie spotkałem jakoś.
Jakby tak każdego dnia składać złotówkę na ten album, to na lipiec by się uzbierało może
TP już sobie odpuściłem. Looz. Za tyle to kupuję płyty, a nie reedycje. Tak mam. Wiem, że to ułomność, ale nikt nie jest doskonały.
- martin.h
Po obecnych cenach Classic i Tone Poet to też już nie biorę wszystkiego, poluję na okazję, jak widać da się trafić Classic < 100 zł. Tone Poet < 200 zł też się da im to wydaje się rozsądna cena 
PS: przeskakujący Chet Baker w Tone Poet jest na Amazonie za 130 zł
PS: przeskakujący Chet Baker w Tone Poet jest na Amazonie za 130 zł
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Zgadza sie, classic jest sporo nawet na alle i to duzo ponizej 100, po 50-70 zeta nawet. Tone jest sporo miedzy 130-170, tez na alle.Na Amazonie takze, ostatnio zamowilem za 103 Byrda. Wiec da sie jeszcze bez problemu. Gorzej juz z ASS, AP czy Craftem - tu juz ceny zaporowe ze tak to ujmę.
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔