Bardzo wdzięczny jestem.
Na tym, w temacie Pana D, się nie skończy. Na pewno!
Krótko jestem w temacie jazzu, i to jest najlepsza muzyka jaką słyszałem.
BTW wczoraj było świetne popołudnie wspomnieniowe o Andrzeju Trzaskowskim, kupa gości i muzyki. Pewnie w arch., się to da przesłuchać ponownie /?Szelak pisze: ↑26 mar 2023, 10:53Dziś w WP w Pr II
https://www.polskieradio.pl/8/5745/Arty ... lt-jackson
Oj, nie posłuchałem Darku ... i zamówiłem, bo by zeszły szybko .. ryzyk fizyk ...sorry , (mam kare ?darkman pisze: ↑21 mar 2023, 19:44Jacku Bensony potargane, brak wydań, kraju i stanu w jakiejś skali - nie pomogę, bo biała plama - jestem na nie.
Jednak jak na stan działkowy o którym gadaliśmy swego czasu, to może... ?????, ale to Ty wiesz lepiej. Jedno jest pewne u mnie za 100 tych 4 tytułów nie będzie nigdy, a w tym stanie wizuuuu to na 100% Miłego wyboru, choć opisy jakby deko słabsze niż moje czy Blisa
Powiem wam, że te dżazzy Trzaskowskiego wczorajsze to był odlot. Zwłaszcza kwintet z Nahornym, był w studio zresztą. No i potem orkiestra/big band jazzowy polskiego radia. Goście grali jak fire free pod dyrekcją Sama Riversa, a może i bardziej.
A bo może znajdziesz gdzieś Feliksie, ale o ile pamiętam tak na szybko to w ogóle była licencja którejś z serii 'zachodnich' nie zaś stricte edytowana w bloku wschodnim.
Uzupełnię na tej płycie są Count and Press.
Całościowa licencja chyba nie, raczej robili tę serię po swojemu, kupując prawa do pojedynczych płyt. Hermana masz na myśli wydanie z roku bodajże 1977? Akurat to kiedyś sprawdzałem, jak już miałem sieć w cywilizowanej formie, nie przedpotopowy, telefoniczny modem