Hhi, ciekawostka, bo są w zapowiedziach Rhino na lato jakoś tego rocku, a ja już mam to wydanie. Fajne. Fakt. Nawet bardzo.
to jednak kolejne prawo serii jak czasem u MoFi, wydają powtórnie coś co już wydali czyli dodruk lub stock magazynowy.. a może brakło boksów.
Z drugiej strony to dobrze, bo można płyty kupić pojedynczo jak ktoś nie chce obu.
Dla mnie główną atrakcją był box akurat, bo płyty jako takie to mam i miałem wcześniej.
BTW - to dwie wartościowe pozycje Ornette i warto brać pod uwagę. Nie są to jeszcze max nieskrepowane improv, tylko zasadniczo geneza jakby późniejszego kierunku. no i to jest contemporary, to jednak dużo lepiej niż rzeczy nagrane przez Colemana dla Blue Note.
Dobry znak, bo i te z boksu BN pewnie będą kiedyś dostępne pojedynczo. Tam akurat jak się okazało nie brakuje mi nic, bo odnalzałem jedną płytę jeszcze zapieczętowaną

, ale może coś tam dobiorę jak się ukazywać zaczną, chociaż ceny np serii BN tone Poet są obecnie zupełnie nieakceptowalne, by nie powiedzieć chore. Na szczęście zapowiedzi słabe i nic mnie na razie nie ruszyło.. Milesa, Cecila, Ra pewnie kupię i to niekoniecznie są TP zdaje się, bo Classic też.
p.s. Jacku Bensony potargane, brak wydań, kraju i stanu w jakiejś skali - nie pomogę, bo biała plama - jestem na nie.
Jednak jak na stan działkowy o którym gadaliśmy swego czasu, to może... ?????, ale to Ty wiesz lepiej. Jedno jest pewne u mnie za 100 tych 4 tytułów nie będzie nigdy, a w tym stanie wizuuuu to na 100%

Miłego wyboru, choć opisy jakby deko słabsze niż moje czy Blisa