Ciekawostka: Bootleg Deep Purple (nie z biedronki ! )

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robert_p
Gramofon: Pionieer pl-30 II

Ciekawostka: Bootleg Deep Purple (nie z biedronki ! )

Post autor: Robert_p »

Będąc w Szkocji stałem się posiadaczem płyt z epoki. Między innymi znalazłem coś co mnie bardzo zaintrygowało. Bootleg Deep Purple. Nie jestem wielkim znawcą tej kapeli ale może ktoś będzie coś więcej wiedział na temat tego hmm, wydania. Okładka jest biała i na jednej stronie naklejka z zespołem. Label to zwykły papier z opisem długopisem co się na niej znajduje.

Na str 1. 1 utwor poprzedzony "pogaduchami", kolejny utwór instrumentalny gdzie gitary wiodą prym. To raczej studyjne nagranie.
Str 2 zaczyna się od wariacji na klawiszach przechodzac w psychodelę gitarowo bębnową by znowu przejśc do organów i nastepnie delikatna solowka gitarowa z perkusją + jakieś wokalizy, krzyki :) Bardzo ciekawe, slyszę tutaj klimat Pink Floyd. Dalej to już przeplatanki gitarowe na haju 😂.
Kończy się apluauzem widowni i pożegnaniem. Czyli tutaj jest live.
Generalnie tak jak napisane na labelu słychać konkretny Jam ! Nie jestem znawcą DP jak wspomniałem ale słyszę czasami jakieś riffy gitarowe z innych utworów. Choć tu mogę się mylić.

Co powiecie na tę płytę?
Coś więcej na jej temat gdzieś można znaleźć.
Może ktoś się spotkał z czymś takim?
Załączniki
20260326_214540.jpg
20260326_214605.jpg
20260326_214756.jpg
Pioneer PL-30L II, Telefunken S-800, Rotel 1592MK2, Onkyo Integra A8300, HD990, B&W 703 s3, Infinity Kappa 70
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Ciekawostka: Bootleg Deep Purple (nie z biedronki ! )

Post autor: Wojtek »

To taki bootleg staroszkolny z epoki :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ