Taki staruszek a zaskoczył do tego stopnia, że zostawiam go w salonie jako streamer do Tidala... i niech służy

I już ceny na portalach w górę
Tu chyba trzeba by wyjaśnić, że każdy telefon posiada wbudowany DAC. Lepszej lub gorszej jakości. Natomiast LG reklamowało kiedyś jakaś serię swoich telefonów jako dedykowane do muzyki, chyba V. Bardzo chwalonych. A LG G6 to model posiadający 32-bitowy przetwornik HiFi Quad DAC. Podobno rozbudowaną wersję z serii V. Stąd zapewne jesteś zadowolony
No i super streamer z wyświetlaczem "za grosze". Lubię "takie rzeczy".
O widzisz... dobry pomysl
Liczę conajmniej na 10% zwyżki cen... ze 100zl na 110zl..
To akurat oczywiste bo bez tego nie dało by się rozmawiać a zasadzie słyszeć rozmówcy.
Wszystko zależy, co komu potrzeba, jakiej jakości oczekuje itp... Co rozumiesz przez pojęcie "doborowy DAC"? Czy mógłbyś podac jakiś przykład, choćby z najniższej półki cenowej, żebyśmy wiedzieli o czym rozmawiamy? Poza tym do DAC-a potrzebujesz transportu, tu zaś masz wystko w jednym, nawet z telefonu nie musisz sterować
Nie wiem o co Tobie come on. Zwyczajnie napisałem, że nawet taki staroc jak muzyczny SE grał fajniej od "nie muzycznych" telefonów na rynku.dale pisze: ↑10 mar 2023, 12:08Wszystko zależy, co komu potrzeba, jakiej jakości oczekuje itp... Co rozumiesz przez pojęcie "doborowy DAC"? Czy mógłbyś podac jakiś przykład, choćby z najniższej półki cenowej, żebyśmy wiedzieli o czym rozmawiamy? Poza tym do DAC-a potrzebujesz transportu, tu zaś masz wystko w jednym, nawet z telefonu nie musisz sterować
Sony-Erikson to jednak inne czasy (zdaje mi się) i inne technologie, ten LG może majnie zaskoczyć jakością. Osobiście nie był bym zdziwiony gdyby pobił muzykalnością wynalazki w stylu WIIM pro i tym podobne. Niekoniecznie parametrami instrukcyjnymi, ale właśnie muzykalnością, ogólnym efektem.
Twoją wypowiedź odebrałem że nie widzisz sensu łączyć telefonu jako "odtwarzacza" bo są DAC-e zewnętrzne "doborowe" - dlatego zapytałem o jakim mówisz. Ale nie ważne, skoro nie dogadaliśmy się
No właśnie DAC, czyli cyfrowo-analogowy konwerter potrzebuje źródła sygnału cyfrowego, czyli transportu, a tu w telefonie jeszt wszystko w jednym.
Pisałem o różnicy technologii w kontekście Sony-Eriscsona którego miałeś, a tego LG, który pojawił się sporo lat po nim i ma dużo lepsze parametry. Mówiąc wprost, jak Ci się podobał S-E, to LG zagra jeszcze lepiej.Arkadyo pisze: ↑10 mar 2023, 14:44A poza tym skoro inne czasy i inne technologie mają znaczenie to dlaczego wszyscy nie siedzą na delta-sigmach tylko piłują stare tda 1541? Przeca to stara technologia? A i znam takich, co nowe opoampy wypierdzielają z analoga i pchają jakieś signeticsy z lat 90 tych i jakoś nie słyszałem aby gorzej zagrały