Wujas od lat jest fanem opery i generalnie muzyki klasycznej. Od niego, jako nastolatek, dostałem mój pierwszy w życiu gramofon, który rozdziewiczyłem świeżo wystaną w kolejce białą płytą Perfectu

Czego warto szukać?
Z góry dzięki za pomoc!
Nie ma smartfona, a ja teraz niczego porządnego finansowo nie dźwignę.
Pamiętam jak kupiłem pierwszego discmana (używkę), to też się cieszyłem jak dziecko. Ale wkrótce weszły przenośne mp3, telefony z mp3 (ah ten mój Siemens Sl45i) itd.kinky pisze: ↑13 gru 2021, 21:21W Wa-wie jest np. taki philips, pamiętam, że miały dobre opinie w czasach kiedy to był szczyt techniki
https://www.olx.pl/d/oferta/discman-phi ... 33a8ce68f9
Był czas, że te siemensy było obiektem pożądania
Słuszna uwaga.
Kinky, słusznie Waćpan prawisz. Koledzy mają obiektywną rację, że Spotify czy inne rozwiazania mają pewnie wiekszy sens, ale tu mam wujasa z pełnym paraliżem lewej strony i niekoniecznie w pełni działającą głową. Poza tym chciałbym, żeby był zmuszony manipulować - wiecie, otworzyć discmana, wsadzić płytę, wyjąć płytę z pudełka, włożyć do pudełka - taka terapia zajęciowa, przy okazji. Nie oczekuję zjawiskowego brzmienia, raczej szukam czegoś co pozwoli mu słuchać tego co lubi (bo ma na płytach), obcować ze swoimi zbiorami (namiastka domu) i trochę poćwiczyć palce (motoryka). Obczaję tego Philipsa, dzięki - gdyby coś Wam się ciekawego rzuciło w oczy (albo ktoś chciał się pozbyć takiego zabytku) to podrzućcie info, please.kinky pisze: ↑13 gru 2021, 21:21Koledze Quarter nie chodzi po prostu o to żeby wujek mógł posłuchać swojej ulubionej kolekcji płyt cd zgromadzonych w domu?
Bez kopiowania na karty pamięci, szukania na spotify itp?
Nie wiem w jakim jest wieku, strzelam, że po 70-ce i skoro nie ma smartfona to pewnie nie chce/nie lubi/nie potrzebuje. Tym bardziej uczyć się teraz obsługi w takim stanie w jakim jest.
W Wa-wie jest np. taki philips, pamiętam, że miały dobre opinie w czasach kiedy to był szczyt techniki![]()
https://www.olx.pl/d/oferta/discman-phi ... 33a8ce68f9
Da rady, ale pewnie nie każde. Akurat te HD661 są tanie, łatwe do pędzenia i przyzwoite muzycznie.
Dzięki za zadumę nad wujkiem