No tak, ponieważ Naki to takie "padalce" oczywiście w dobrym słowa tego znaczeniu Magnetofony ciekawe i brzmiące nieprzeciętnie. Ale nie wszystkie Naki są jakby to ująć... warte uwagi lub tego całego zamętu który powstał wokół nich... Pisałem o tym wcześniej, na które warto zwrócić uwagę. Z resztą każda firma miała swoje lepsze i gorsze modele , w przypadku brzmienia Naków jest albo wybitnie albo tylko bardzo dobrze. Modele średnie są owszem, ale chyba są samoistnie pomijane Mnie wyżej pokazany CR-4E niczym szczególnym nie urzekł. Dlatego ląduje w czeluściach szafy, tuz za ręcznikami do prania.
Co do sentymentu to też zakupiłem kaseciak, model mk-122 z którym to w 1977 roku był mój pierwszy kontakt z kasetami i po przesłuchaniu kilku kaset stwierdzam że zostaje tylko ze względu na wspomnienia bo dźwięk zostawia wiele do życzenia - pozdrawiam
Załączniki
Sansui SR-838,Sansui SR-212,Sansui SR-535,Sansui 7000,Sansui SD-7000,Sansui SC 700,Sansui A-80,Sansui T-80,Sansui D-100,Sansui LM-330,Sansui HS-200
Nakamichi BX-300E,Nakamichi CDP-2E - mod by Martynka,Dual CD 5150 RC - mod by Martynka.
A oto nowy nabytek Technics RS-B66W. Wiem że dwukasetowiec nie jest najlepszy ale ten jest bez autorewersu i za to z amorficznymi głowicami. No i wygląd , szczególnie wyświetlacz mi się podoba . Dźwięk jaki się z niego wydobywa to żaden wstyd.
Załączniki
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
A oto nowy nabytek Technics RS-B66W. Wiem że dwukasetowiec nie jest najlepszy ale ten jest bez autorewersu i za to z amorficznymi głowicami. No i wygląd , szczególnie wyświetlacz mi się podoba . Dźwięk jaki się z niego wydobywa to żaden wstyd.
66-to fajna kopiarka, z trochę dziwnym mechanizmem ale za to jedna z lepiej brzmiących. Gratuluję zakupu
Dzięki,tylko że te twoje klocki wszystkie po przeglądzie co słychać na odtwarzanych filmach-grają super a wygląd to kwestia gustu [z ładnej miski się nie najesz ]
co do szpulowego to mam też jeden egzemplarz któremu przydałaby się kalibracja i przegląd
Załączniki
Sansui SR-838,Sansui SR-212,Sansui SR-535,Sansui 7000,Sansui SD-7000,Sansui SC 700,Sansui A-80,Sansui T-80,Sansui D-100,Sansui LM-330,Sansui HS-200
Nakamichi BX-300E,Nakamichi CDP-2E - mod by Martynka,Dual CD 5150 RC - mod by Martynka.