Super sobie kolega zegar zmontował za 100zł a Ty o lampach za ponad 1k prawisz

BTW - klapkowa SABA z radyjkiem zajęła zaszczytne miejsce na mikrofali w kuchni

Możesz podać jakiś przykład takiej aukcji? Mam nieodpartą ochotę "sparować" zwoje zapasy i wyprzedać na pniu. Możesz podać typy tych dobrych lamp?Sindsoron pisze:Dobre i sparowane lampy schodzą momentami za ponad 1k zł ;p plus zegarek zegarkowi nie równytorkia pisze:Wyswietlaczy wcale nie trzeba parować. Wystarczy kupić nowe lampy, a jest w czym wybierać poniżej 15 zł sztuka.
Możesz przyblizyć co jeszcze powinien umieć zegarek nixie, prócz dokładnego wskazywania godziny i ewentualnie budzenia?Sindsoron pisze:plus zegarek zegarkowi nie równy
Dobre są ruskie stare lampy nixie np. IN-8, które są fajne duże i ładnie wyglądają, one schodzą z wysyłką za ~100zł sztukatorkia pisze:Możesz podać jakiś przykład takiej aukcji? Mam nieodpartą ochotę "sparować" zwoje zapasy i wyprzedać na pniu. Możesz podać typy tych dobrych lamp?
Paruje się raczej lampy elektronowe do stopni końcowych wzmacniaczy. Zastanawiam się jakim kryterium posługiwać się przy "parowaniu" lamp wyładowczych wskaźnikowych. Jasność świecenia, pobiearany prąd przez każdą cyfrę, przejrzystość szkła, czy może jakość nadruku...
Jeżeli wierzysz w wyższośc parowanych nixie to niestety padłeś ofiarą pewnej gry psychologicznej, mającej na celu wyciąganie kasy od nieuświadomionych.
Bardziej chodziło mi tu właśnie o wygląd lamp i np. zastosowanie lampy ":" żeby wyglądało to jeszcze lepiejtorkia pisze:Możesz przyblizyć co jeszcze powinien umieć zegarek nixie, prócz dokładnego wskazywania godziny i ewentualnie budzenia?
W sieci jest mnóstwo gotowych projektów. Wzory płytek wprost do termotransferu, programy do procesorów, rysunki montażowe itp.Reymont pisze:torkia
![]()
![]()
![]()
Jak się zabrać do czegoś takiego? Są jakieś gotowe płytki czy level: hard i samemu wszystkie podzespoły montujesz?