Deck kasetowy Pioneer CT-S250 - reanimacja

Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Deck kasetowy Pioneer CT-S250 - reanimacja

Post autor: darkman »

Wiesz co, łatwo i intuicyjnie. Dasz radę bez problemu. Pamiętam, że nie ma żadnych blokad i stare gumki schodzą normalnie. Popatrz dokładnie, starych pasków nie przecinaj tylko zdejmij. Jest zdaje się jedno wąskie miejsce, ale przewidziano demontaż bez rozkręcania, ewentualnie luzowanie jednej śrubki tylko. U mnie obyło się bez tego.

Aaaa oczywiście gdybyś miała kłopoty to pisz, damy radę.
Awatar użytkownika
Deemahn

Post autor: Deemahn »

Hej. Jak mogę Cię podpytać, bo właśnie wyjąłem ze strychu po 20 latach swojego CT210. No nie działa 😜. Jeden pasek że starości zmienił się w czarne błoto i muszę to jakoś doczyscic. Mógłbyś podpowiedzieć gdzie kupowałeś paski? I czy konieczne było rozlutowanie kabli przy zdejmowaniu czołowe go panela? Dzięki z góry za pomoc.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Jasne, fizycznie kupowałem na amazon.pl. Dla mnie była bardziej moblina przesyłka razem do Pioneera i Nakamishi 480 (bo jakieś płyty brałem razem), natomiast paski tak czy siak były wprost z north.pl (przekierowanie kupna) i tam znajdziesz bez problemu.
Nie, kabli nie trzeba było rozlutowywać, a paski wchodzą już po lekkim popuszczeniu śruby. Nie pamiętam jak jest z licznikowym, ale zdaje się nie wchodzi "tak se" tylko trzeba zdjąć osłonkę coś mi się tak wydaje.
Awatar użytkownika
Deemahn

Post autor: Deemahn »

O. Dzięki bardzo za odpowiedź. To szukam na North, bo Amazona już sprawdziłem i jest szereg opcji w paskach.
ODPOWIEDZ