Głównie pod filmy nabyłem Sony BDP-S6700.
Jakby ktoś potrzebował opinie, zastanawiał się co kupić w powyższym temacie, moja mała opinia o tym modelu poniżej.
Pudełko małe, zasilacz 12V oddzielnie, brak wyświetlacza, tylko mała zielona diodka. Pilot niewielki i skromny ale funkcjonalność w miarę ok, podświetlenia brak (jeszcze czego by chciał w tej cenie). Praca napędu w miarę cicha (z metra słychać, ale z kanapy już nie

). Do odtwarzania CD raczej nie będę go używał - jest wyjście dźwięku tylko Coaxial, czyli i tak słuchamy przez DAC we wzmacniaczu. Odtwarza SACD oryginalne, niestety SACD-R już nagrywanych na DVD nie, jak również DVD-Audio (ale na to nie liczyłem). Odczyt porysowanych płyt CD czy DVD to nie jest problem (oczywiścnie nie sczochrane na wylot

)
Jest obsługa plików przez DLNA, ale przez DLNA nie łyka plików FLAC - no tu kiepsko

, bo liczyłem, że to ogarnie. Z dysku czy Pendriva (FAT czy NTFS) nie ma problemu z formatami video czy audio mp3, flac a nawet "gęste" dsd.
Można puścić Youtube nawet w 4K i nie muli nawet po WIfi. Inne serwisy od Sony ale skromnie.
Pod względem obrazu jest całkiem dobrze, również skaluje na 4K (nie sprawdzę na razie, mam starszy TV). Ale szczerze to starsze filmy na DVD wyglądają lepiej na Harman DVD 25, obraz nie ma tej rozdzielczości ale jest gładszy i ma nieco lepsze kolory.
Bluray umie odgrywać CD, czy pliki audio z usb czy po sieci i nadawać przez Bluetooth na słuchawki - osobiście nie korzystam, ale funkcja sama w sobie ciekawa.
Biorąc pod uwagę funkcjonalność, wykonanie w stosunku do ceny to mocna czwórka