Trochę się osłuchałem z dac smsl i na moje niewprawne ucho podpięty między cd (Philips lub Universum) a wzmacniacz, ewidentnie poprawia brzmienie, ale za to Blaupunkt gra lepiej na swoim dacu, zwłaszcza bas, tam gdzie na samym dole dac podaje słaby niknący dźwięk CD Blaupunkta pokazuje, że tam ciągle gra muzyka, ale nie jest jakaś wielka strata czy różnica.
Co mnie zaskoczyło to muzyka z fona puszczona na wzmacniacz przez bt (wcześniej używałem kabla minijack 3.5mm/RCA). Tzn z fona przez bt na daca, a dalej już po kablu. Ło jacie, jestem pod wrażeniem i to nie żaden Tidal czy Spotify, ale zwykły YouTube, zwłaszcza jak podałem jakąś składankę oznaczoną jako hi-res czy tam jakoś inaczej. Jestem pod wrażeniem, ten kabel niema startu do bt. W dacu jest też wejście typu USB-c, ale gdy wpinam do niego fona to zaraz zaczyna się ładować, pewnie w dobie musiałbym coś przestawić czy przełączyć żeby zamiast ładowania był przesył danych
No i w końcu słuchawki...niestety w dacu jest tylko odbiornik by, więc muszę słuchać po kablu, nie wiedziałem, że moje Philipsy Tah 8506 mają takiego kopa, a i starowinki z lat 90 i 70 dostały nowe życie.
Czyli ogólnie