Podłączenie głośników do gramofonu i TV
-
Podłączenie głośników do gramofonu i TV
Posiadam głośniki Klipsch RP 500 M II, wzmacniacz Technics SU-VX500 (wiem, że słaby). Chciałbym móc przełączać dźwięk między gramofonem, a TV, który ma jedynie wejście HDMI i optyczny. Co musiałbym dokupić aby czegoś takiego dokonać?
- chudy_b
Re: Podłączenie głośników do gramofonu i TV
konwerter cyfrowo analogowy z wejściem optycznym. Za 50 dych jakiś kiepski chińczyk da się znaleźć
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Bardzo taniego chińczyka nie warto. Dołóż drugie 50 zeta i kup Fiio D03K Taishan. Na OLX są używki dostępne, ą ze tam nie ma co się zepsuć to ryzyko zakupu używki jest niewielkie 

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Taishan ma za duże opóźnienie. Jak puścisz dźwięk równocześnie z TV i głośników (co jest naturalnym zachowaniem dla większości TV i wtedy TV trzeba ręcznie wyciszać) to będzie słyszalny rozjazd.
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Tak jak piszą koledzy wykorzystać wyjście optyczne i dać przetwornik. Kolega tak podłączył TV z wieżą Hi-Fi.
Spokojnie wystarczył taki zestaw z allegro za kilkadziesiąt złoty już z światłowodem. Przy dźwięku z TV to nie ma co specjalnie przepłacać.
Opóźnienie dźwięku powinno być dostępne w menu TV do regulacji.
Spokojnie wystarczył taki zestaw z allegro za kilkadziesiąt złoty już z światłowodem. Przy dźwięku z TV to nie ma co specjalnie przepłacać.
Opóźnienie dźwięku powinno być dostępne w menu TV do regulacji.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że za 0.5 tysiąca?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Tu w starym wątku miałem podobny problemat i kupiłem takiego cosia taniego (jak w wątku).
Chodziło kilka lat jako wzmocnienie dźwięku, ale też z normalną obsługą audio, którego nie używałem niemal.
Gdy zmienialiśmy TV, to paczem, a tu de wisi toto jeszcze z tyłu. Dawało radę, zwłaszcza przy filmach dźwięko robionych na 100kę ale po Polsku - czyli gówno słychać, a młodsze pokolenie aktorów sceny krajowej nie posiada dykcji, a jedynie podwórkowy bełkot ze zjadaniem zgłosek włącznie. Przy czym muzyka miast być tłem jest sporo głośniejsza od listy dialogowej. No kurde farsa jakaś, ale tak jest od lat. Shit happens
.. no lae jak studenty czas jakiś temu odmówiły w óckiej filmówce spotkania z R.Polańskim, to cóż krowy im pasać do dziś, a nie filmy robić. Dla krów to żadna satysfakcja.
Może coś to pomoże:
viewtopic.php?t=8660&start=15
Chodziło kilka lat jako wzmocnienie dźwięku, ale też z normalną obsługą audio, którego nie używałem niemal.
Gdy zmienialiśmy TV, to paczem, a tu de wisi toto jeszcze z tyłu. Dawało radę, zwłaszcza przy filmach dźwięko robionych na 100kę ale po Polsku - czyli gówno słychać, a młodsze pokolenie aktorów sceny krajowej nie posiada dykcji, a jedynie podwórkowy bełkot ze zjadaniem zgłosek włącznie. Przy czym muzyka miast być tłem jest sporo głośniejsza od listy dialogowej. No kurde farsa jakaś, ale tak jest od lat. Shit happens

Może coś to pomoże:
viewtopic.php?t=8660&start=15
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ale wszyscy zrozumieli ze chodzi o 5 dych czyli 50 zeta. Jakos mózg automatycznie tak to przetworzył. Zresztą tuczi w kolejnym poscie tez tak damo zrozumial bo napisal dolozyc kolejne 50 zeta. Takze spoko

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- amrowek
cholera albo ślepy albo guchy jestem nie zauważyłem tego

jak masz wyjście USB to takie 2 w 1
https://www.olx.pl/d/oferta/smsl-m2-cza ... VHUq7.html
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!