Dzień dobry wszystkim.
To mój pierwszy post, być może ktoś jeszcze czyta to forum.
Poszukuję od dłuższego już czasu przewodów ekranowanych, ale tych najdelikatniejszych, które są w ramionach gramofonów.
Internet jakoś pomija temat takich przewodów.
Czy ktoś rozwiązał ten problem?
Przewody ramienia gramofonu.
- Michal35
Re: Przewody ramienia gramofonu.
Dzień dobry.
Być może tak ale nie wiadomo
.
No Ty chyba nie czytałeś bo tematów odnośnie problemu który poruszyłeś jest kilka, np ten:
viewtopic.php?f=14&t=8702&p=131404&hili ... ia#p131404
Trochę własnej inicjatywy

No Ty chyba nie czytałeś bo tematów odnośnie problemu który poruszyłeś jest kilka, np ten:
viewtopic.php?f=14&t=8702&p=131404&hili ... ia#p131404
Trochę własnej inicjatywy

Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
-
Czytałem sympatyczny Michal35. Tylko, że ja wyraźnie pisałem o przewodach ekranowanych, nie o licy wysokiej częstotliwości.
Przewód ekranowany to taki, którego przewód środkowy, jest otoczony siateczką przewodów ekranujących.
Przewód ekranowany to taki, którego przewód środkowy, jest otoczony siateczką przewodów ekranujących.
-
Jest Cardas - 4 żyły w ekranie. Jednak nie nadaje się na okablowanie ramienia w całości, bo przez przejście w dół będzie zbyt sztywny i ramie nie będzie pracować.
Naturalnym ekranem przewodów sygnałowych jest ramię, dlatego uziemienie/masa ramienia jest do niego podpięta.
Kiedyś, dawno temu Thorens np stosował przewody Ikedy: piękne 2 żyły w ekranach. Wyglądały jakby to były 2 kabelki zamiast standardowych 4.
Przewody były bardzo giętkie, dzisiaj się już takich nie robi.
Naturalnym ekranem przewodów sygnałowych jest ramię, dlatego uziemienie/masa ramienia jest do niego podpięta.
Kiedyś, dawno temu Thorens np stosował przewody Ikedy: piękne 2 żyły w ekranach. Wyglądały jakby to były 2 kabelki zamiast standardowych 4.
Przewody były bardzo giętkie, dzisiaj się już takich nie robi.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
A co jeśli ramię jest drewniane ?
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850