Ogółem dziwnie się tak pisze, niby o konkretach, a jednak bez żadnych nazw

Super. Genialny powód do generalizowania i przekreślania całości.Obywatel pisze:Bo to jest chyba jakieś no-name. Nie ja to kupowałem.
Tak, bo z kompa mam wyprowadzone przejściówki jack -> cinch. Ułatwia to sprawę jak często się podłącza i odłącza różne urządzenia różnymi typami kabli bo jack jednak nie jest standardem w kablach sygnałowych.Wojtek pisze:Po stronie komputera miałeś 2xRCA?
Oj, dobra już, dobra...Wojtek pisze:Super. Genialny powód do generalizowania i przekreślania całości.
Powiem tak. Kiedyś "kablologia" miała naprawdę niskie znaczenie dla większości producentów.kielek pisze:i nikt by sobie nie pozwolił na stratę w jakości dźwięku poprzez słabej jakości przewody.
Bezpośrednio pytasz czy jest sens w wymienianiu kablikielek pisze:Czy dzisiejsza "moda" na audiofilskie interkonekty przy połączeniach poszczególnych elementów zestawu audio jest tylko kolejnym "audio voodoo",czy ma jakieś faktyczne uzasadnienie?
Nie. Aczkolwiek wymiana taka ma sens, warto wymienić kabel sygnałowy na nowy przyzwoitej jakości, bo zawsze taki nowy będzie solidniejszy i pewniejszy.kielek pisze:czy można w ten sposób uzyskać poprawę w jakości dźwięku,która była by zauważalna,a konkretnie słyszalna przez nieaudiofilskie ucho?
No jest w tym faktycznie jakiś sens,gdyż będąc elektrykiem z zawodu to wiem,że najsłabsze ogniwa to wszelkie łączenia i jeśli coś gdzieś się "wypali" to najczęściej na łączeniu,styku itp.eenneell pisze:Najsłabszym ogniwem nie jest sam kabel- tylko połączenie- ilość kontaktów![]()
Teoretycznie lepszy efekt będzie kiedy połączenie ; gram=>wzmak=>kolumny będzie lutowane
Tak, chyba że zależy Ci na możliwości montowania różnych kabli etc. to zamontuj porządne złącza RCA i też będzie to dobre rozwiązanie, ale jak nie planujesz zmieniać kabli czy przestawiać gramofon (odległość od wzmacniacza) to zamontuj po prostu nowy kabelkielek pisze:Czyli w przyszłości najlepiej nie zakładać gniazd tylko ewentualnie wymienić sam interkonekt na nieco lepszej jakości,tak?