A teraz pora na poruszenie kwestii przedwzmacniacza/wzmacniacza.
Okazało się, że mam w domu miniwieżę Sanyo, która posiada gramofon (też nie ma igły, ale mniejsza o to). Pomyślałem, że mogę ją tymczasowo wykorzystać w roli wzmacniacza dla mojego Technicsa Sl-1900. Na razie nie mam kasy, żeby bawić się w kupowanie czegoś porządnego, a przecież i tak nie będę kruszył murów, tylko słuchał od czasu do czasu.

Problem mam taki - z Technicsa oprócz kabli do wzmacniacza, wychodzi jeszcze jeden kabelek do uziemienia, który powinien być zakończony widełkami (chyba że coś pokręciłem) jak go podłączyć do tej miniwieży? Ewentualnie do czego innego można podpiąć? Co się stanie, jeśli uziemienie nie zostanie podłączone?
No i jedna kwestia - kable z Technicsa do wzmacniacza są ucięte (tzn same końcówki). Muszę kupić odpowiedni kabel, żeby pasował do wejścia. Pytanie moje - jaki to rodzaj kabla? Szukałem na allegro tego typu gramofonu, ale na żadnej fotce nie było widać jakie to są końcówki kabli, stąd moje pytanie.
Przepraszam że zadaje takie z pozoru głupie pytania, jak to ostatnie, ale wolę się upewnić, nić coś źle zrobić, bo jestem trochę zielony.