Chcę bardziej popularne złącza czincz i teraz pytanie rozdzielać masy dokładać dodatkowy przewód czy częściowo pozostawić to tak jak chciał producent

Nie w każdym egzemplarzu, co też bierze pod uwagę m.in. instrukcja obsługi gramofonupawel0777 pisze:i zapewne wiedzą oni ,że w tym modelu zastosowano kabelek zakończony tzw "piątką " DIN.
Lepiej rozdzielić.pawel0777 pisze:Chcę bardziej popularne złącza czincz i teraz pytanie rozdzielać masy dokładać dodatkowy przewód czy częściowo pozostawić to tak jak chciał producent
Głównie wygodnictwo.pawel0777 pisze:Z czego wynika różnorodność rozwiązań ma to jakiś ukryty cel
Ja też nie lubię robić zbędnych dziur. Z drugiej strony smętne kabelki wiszące ze sprzętów z epoki "najlepszego hi-fi" doprowadzają mnie do rozpaczy. Dlatego najczęściej wymieniam je na nowe krótkie kable sygnałowe produkcji VDH lub szwedzkiej Supry zakończone żeńskim łączówkami neutrika. Dopiero do nich dowolnie mogę połączyć jakiś interkonekt.pawel0777 pisze: Jaskier bardzo możliwe że założę gniazda.Tak naprawdę kusiło mnie już to przy Pionieerze, ale niechęć do robienia dodatkowych otworów wzięła górę.