Nowa wkładka czy....
- Anderson
Nowa wkładka czy....
Hej
Po kolei, zastanawiam się co zmienić. Mam ampli Marantz MR250, gramofon Sony z wkładką VL 34, fajnie to gra, ale niestety bez specjalnego zachwytu i to nawet w porównaniu do muzyki z najtańszego CD`kowego źródła. Nie chcę się wyciągać czarnej płyty...
Czy warto zmienić wkładkę VL 34 na AT95, czy może zostawić wkładkę w spokoju, a spróbować z zewnętrznym przedwzmacniaczem, może ten Marantzowy po prostu średni?
Kolumny to C.Karat 930.
Po kolei, zastanawiam się co zmienić. Mam ampli Marantz MR250, gramofon Sony z wkładką VL 34, fajnie to gra, ale niestety bez specjalnego zachwytu i to nawet w porównaniu do muzyki z najtańszego CD`kowego źródła. Nie chcę się wyciągać czarnej płyty...
Czy warto zmienić wkładkę VL 34 na AT95, czy może zostawić wkładkę w spokoju, a spróbować z zewnętrznym przedwzmacniaczem, może ten Marantzowy po prostu średni?
Kolumny to C.Karat 930.
Ps. 72, 12-13 Wyzwoli bowiem wołającego biedaka i ubogiego, i bezbronnego. Zmiłuje się nad nędzarzem i biedakiem i ocali życie ubogich.
-
Re: Nowa wkładka czy....
Tak na dobrą sprawę to nie wiem czy ta AT 95 nie będzie gorsza od tej co masz 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A igłę Pan wymieniał? Sferyczna czy eliptyczna? 
Generalnie czego brakuje w dźwięku?

Generalnie czego brakuje w dźwięku?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Anderson
Igła miała być nowa i pewnie tak było. Niestety nie wiem jaki to rodzaj.
Czego brakuje? W sumie to brakuje wartości dodanej. Zwykłe kręcidło CD za stówkę jako źródło brzmi podobnie, albo ciut lepiej. Może zbliżyłem się do doskonałości i teraz trudno o spektakularną poprawę
Dzięki za odpowiedz, na razie wkładki nie ruszam, pobawię się zewnętrznym Pre...
Czego brakuje? W sumie to brakuje wartości dodanej. Zwykłe kręcidło CD za stówkę jako źródło brzmi podobnie, albo ciut lepiej. Może zbliżyłem się do doskonałości i teraz trudno o spektakularną poprawę

Dzięki za odpowiedz, na razie wkładki nie ruszam, pobawię się zewnętrznym Pre...
Ps. 72, 12-13 Wyzwoli bowiem wołającego biedaka i ubogiego, i bezbronnego. Zmiłuje się nad nędzarzem i biedakiem i ocali życie ubogich.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
"Miała być"... aha, czyli to takie zapewnienie sprzedawcy gramofonu? 
Wymiana igły przez Ciebie to najtańszy możliwy wydatek na potencjalną poprawę.
Dopiero dalej jest zmiana wkładki na inną czy preampa.
Przy takich "brakach" nie pomogę Tobie dobrać innej wkładki bo równie dobrze mógłbym strzelać
Może inaczej: czego słuchasz?

Wymiana igły przez Ciebie to najtańszy możliwy wydatek na potencjalną poprawę.
Dopiero dalej jest zmiana wkładki na inną czy preampa.
Eh, nadal obracamy się wokół pustych i nic nie mówiących frazesów. I jak tu człowiekowi pomóc?
Przy takich "brakach" nie pomogę Tobie dobrać innej wkładki bo równie dobrze mógłbym strzelać

To też nie pomaga, bo co to za wyznacznik?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Anderson
Wojtek pisze:
Ostatnio na talerzu produkty kupione w Biedronce

Nie chcę robić nudnego przeglądu, ale tak na szybko to Floydzi, DM, Yes, Norah Jones/ Little Willies, Jerry Reed, B. White, Grechuta, Sinatra, Soyka, M. Jackson, musicale, muzyka filmowa... plus wykopaliska ze strychu, czyli np. Wysocki, generalnie to bez klasyki (na razie) i bez ciężkiego grania (na pewno).
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Yhym, czyli mydło i powidło póki co.
Może faktycznie zacznij od zmiany preampa, a potem do wkładki jeszcze wrócimy
Może faktycznie zacznij od zmiany preampa, a potem do wkładki jeszcze wrócimy

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Anderson
Dzięki, tak zrobię, chociaż na razie mam vivanco
co tylko może pogłębić dół w którym siedzę.
Najlepszego w `17

Najlepszego w `17