AT-LP 1240 USB (prosze o pomoc)
-
Witam...zakupiłem gramofonu AT-LP 1240 USB i związku z tym mam pytanie czy ten model wkładki : Ortofon OM 5E. będzie się nadawał
Jeśli to możliwe proszę o kontakt..dziękuje i pozdrawiam wszystkich na forum
Jeśli to możliwe proszę o kontakt..dziękuje i pozdrawiam wszystkich na forum
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Yyy... tak, możesz na tym gramofonie zawiesić OM 5E.
To wszystko?
To wszystko?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: AT-LP 1240 USB (prosze o pomoc)
cześć Wojtek...zakpiłem wcześniej i nie bylem pewien czy będzie pasować..myślę ze popełniam błąd w kalibracji...jeśli to możliwe to proszę o jakieś wskazówki by porządnie skalibrować ten gramofon i wkladke wymienioną wyżej... zakupiłem również szablon do kalibracji

do zgrywania mam program Audacity..był w zestawie z gramofonem... może są jakieś leprze programy...
Pozdrawiam...odpisz proszę

do zgrywania mam program Audacity..był w zestawie z gramofonem... może są jakieś leprze programy...
Pozdrawiam...odpisz proszę
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ustaw wkładkę wedle szablonu, potem ustaw ramię i po temacie. Wszystko jest na forum.
Instrukcje obsługi też masz w ręku, z tego co zrozumiałem.
Instrukcje obsługi też masz w ręku, z tego co zrozumiałem.
Może tak, ale nie za darmo.maxitalo pisze:może są jakieś leprze programy...
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Witam..ostawiałem.. wkładkę...według mnie to Ortofon ma obniżone wysokie tony i to sporo a dźwięk brzmi jak ze słuchawek... w ogóle jest dziwny... porównałem to z ina wkładką stosowana w gramofonie Konig KN-TT10 (na wkładce brak nazwy wiec podałem to co jest opisane w sklepie) Turntables ...Ortofon chowa sie co do tego ..możliwe jest ze źle ustawiłem ortofona ?
-
-
-
szczerze...zawiodłem się mimo ze ludzie to polecają..jeśli to ma taka jakość to nie polecam nikomu
-
W sensie, że się zawiodłeś muzyką z winyla, czy tą konkretną wkładką? Bo ten ortofon to taki najtańszy z natańszych jest.
- vinylpiotrek
I ten gramofon też.zbyszek1982 pisze: Bo ten ortofon to taki najtańszy z natańszych jest.
To nie ma prawa dobrze grać.

- Robert007Lenert
- Kontakt:
Tutaj głowy problem to gramofon.... a nie wkładka /choć i ona taka se/
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Generalnie to szkoda że nie zapytałeś o radę tutaj przed zakupem.maxitalo pisze:szczerze...zawiodłem się mimo ze ludzie to polecają..
Dowiedziałbyś się może przy okazji, że szablonu tego typu nie trzeba kupować, bo wystarczy wydruk.
OMki nie są złe, choć ja zwyczajowo polecam AT-95E zamiast OM 5.
Nie wiem też ile płyt już odsłuchałeś na nowym gramofonie (i jakich, bo nie wszystkie realizacje mają uwydatnioną górę) albo czy używasz przedwzmacniacza gramofonowego wbudowanego w gramofon (jest dość kiepski) albo czy "słuchasz" płyt przez komputer, co samo w sobie wprowadza nieco inne warunki.
Ogółem za mało danych

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- krolix
Już nie przesadzajmy, że ten gramofon to złom i wkładka do bani. Coś tu do czegoś nie pasuje lub jest uszkodzone. Autor wątku powinien wypowiedzieć się precyzyjnie, np. czy tę wkładkę z Koniga testował na tym samym gramofonie AT.
-
tak testowałem na gramofonie AT i jest zupełnie inaczej... forum polecił mi kolega .. postaram sie napisać b.szczegółowo + zdjęcia....w poniedziałek rano...dziękuje za każde ważne informacje
-
witam..
Tak naprawdę to nie miałem pojęcia o regulacji gramofonu itd.. dopiero mój przyjaciel mnie uświadomił ze tak tzreba zrobić i polecił te forum...
. ..gramofon jest podłączony do komputera przez USB.(potrzebuje zgrywać winyle dla mojego radia , dlatego USB)..gdyby to był wadliwy lub lipny gramofon to na innej wkładce grał by podobnie czyli zile jak na ortofonie a jest inaczej gra o wiele lepiej...może kupić inna wkładkę ? co wy na ten model: Shure M97xe
Tak naprawdę to nie miałem pojęcia o regulacji gramofonu itd.. dopiero mój przyjaciel mnie uświadomił ze tak tzreba zrobić i polecił te forum...
. ..gramofon jest podłączony do komputera przez USB.(potrzebuje zgrywać winyle dla mojego radia , dlatego USB)..gdyby to był wadliwy lub lipny gramofon to na innej wkładce grał by podobnie czyli zile jak na ortofonie a jest inaczej gra o wiele lepiej...może kupić inna wkładkę ? co wy na ten model: Shure M97xe