Cześć,
Czy używacie jakiejś aplikacji do sumowania czasu pracy igły najlepiej jeśli byłaby na telefon (androida) ?
Mam na myśli coś takiego gdzie można było by wpisać nazwę igły a następnie kliknąć początek i koniec słuchania na niej muzyki a ona sumowała by odtwarzania z kolejnych dni. W ten sposób można by mieć wiedzę, która wkładka ile przepracowała i czy nadaje się do użycia.
Ja to robię tak szacunkowo, że zaznaczam na kartce ile stron płyt przesłuchałem, ale mamy trochę lepszą technikę, może jest jakaś aplikacja?
Nie musi być tematycznie związana z płytami, może dotyczyć np. czasu poświęconego projektom czy coś podobnego.
Szukałem, ale nic sensownego nie znalazłem, może czegoś używacie spełniającego taką rolę.
Pozdrowienia.
Aplikacja do pomiaru czasu pracy igły
- arturromarr
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Aplikacja do pomiaru czasu pracy igły
Cienkie to AI jak guma od majtek, ale linkuje nasze forum, hehe:
"Przegląd od AI
Nie ma dedykowanej aplikacji AI, która automatycznie „nasłuchuje” i rozpoznaje odtwarzane płyty winylowe, aby zliczać ich czas (ze względu na ograniczenia mikrofonu w tle i miksowanie dźwięków). Zamiast tego audiofile korzystają z kombinacji aplikacji katalogujących oraz manualnych cyfrowych liczników lub prostych trackerów czasu.
Aplikacje do zarządzania kolekcją (z bazami czasu płyt)
Dzięki tym aplikacjom możesz precyzyjnie ustalić dokładny czas trwania albumów i śledzić nawyki słuchania:
Aplikacje do śledzenia czasu igły gramofonowej
Aby wiedzieć, kiedy wymienić igłę, miłośnicy płyt najczęściej ręcznie rejestrują sesje odsłuchowe za pomocą uniwersalnych liczników czasu:
========
Timely to aplikacja wyróżniająca się wykorzystaniem sztucznej inteligencji do automatycznego śledzenia czasu pracy. Dzięki funkcji „Memory" użytkownik nie musi ręcznie uruchamiać timera — system sam rejestruje aktywność. To rozwiązanie dla firm, które cenią automatyzację i precyzyjne dane.
"Przegląd od AI
Nie ma dedykowanej aplikacji AI, która automatycznie „nasłuchuje” i rozpoznaje odtwarzane płyty winylowe, aby zliczać ich czas (ze względu na ograniczenia mikrofonu w tle i miksowanie dźwięków). Zamiast tego audiofile korzystają z kombinacji aplikacji katalogujących oraz manualnych cyfrowych liczników lub prostych trackerów czasu.
Aplikacje do zarządzania kolekcją (z bazami czasu płyt)
Dzięki tym aplikacjom możesz precyzyjnie ustalić dokładny czas trwania albumów i śledzić nawyki słuchania:
Aplikacje do śledzenia czasu igły gramofonowej
Aby wiedzieć, kiedy wymienić igłę, miłośnicy płyt najczęściej ręcznie rejestrują sesje odsłuchowe za pomocą uniwersalnych liczników czasu:
========
Timely to aplikacja wyróżniająca się wykorzystaniem sztucznej inteligencji do automatycznego śledzenia czasu pracy. Dzięki funkcji „Memory" użytkownik nie musi ręcznie uruchamiać timera — system sam rejestruje aktywność. To rozwiązanie dla firm, które cenią automatyzację i precyzyjne dane.
- arturromarr
Re: Aplikacja do pomiaru czasu pracy igły
Z pomocą AI znalazłem taką apkę, która może się nadać do tego celu: Time Cop
https://f-droid.org/pl/packages/ca.hamaluik.timecop/
Jest na F-Droid-zie więc nie ma reklam i podobnych śmieci.
Oryginalnie służy do sumowania czasu pracy nad projektami, ale można chyba jej użyć do czasu pracy igieł.
Można zakładać projekty ( w tym przypadku przypisać igły) nadać im kolorki dla identyfikacji i następnie wciskać start stop. Jakby ktoś chciał to czynności można potraktować jako nazwy płyt i tworzyć bardziej rozbudowane statystyki
Zaczynam testować więc napiszę jak będę coś więcej wiedział.
Swoją drogą myślałem, że temat sumowania czasu pracy igieł będzie bardziej dostępny
https://f-droid.org/pl/packages/ca.hamaluik.timecop/
Jest na F-Droid-zie więc nie ma reklam i podobnych śmieci.
Oryginalnie służy do sumowania czasu pracy nad projektami, ale można chyba jej użyć do czasu pracy igieł.
Można zakładać projekty ( w tym przypadku przypisać igły) nadać im kolorki dla identyfikacji i następnie wciskać start stop. Jakby ktoś chciał to czynności można potraktować jako nazwy płyt i tworzyć bardziej rozbudowane statystyki
Zaczynam testować więc napiszę jak będę coś więcej wiedział.
Swoją drogą myślałem, że temat sumowania czasu pracy igieł będzie bardziej dostępny