Dynavector Karat 17DX - podatność?
- Mich.G
- Gramofon: Brinkmann
Dynavector Karat 17DX - podatność?
Jakiś czas gram na Dynavector karat 17DX i tak mnie najszło na policzenie sobie zgodności, tylko ta wartość:15 x 10-6 cm/dyn, nic mi nie mówi,pomocy 

Brinkmann Bardo(Trant)/Brinkmann 12.1/Skyanalog G2Mk2/P1-G/Dynavector Karat17 DX/Denon 103/Denon 103C1/Brinkmann Fein/Benchmark LA4/Benchmark AHB2/Benchmark DAC3B/432 EVO/Harbeth SHL5 XD/Ton Trager.
- Mich.G
Re: Pokaż mi swoją wkładkę
Ok wyszło mi 15mN, dobrze?
Brinkmann Bardo(Trant)/Brinkmann 12.1/Skyanalog G2Mk2/P1-G/Dynavector Karat17 DX/Denon 103/Denon 103C1/Brinkmann Fein/Benchmark LA4/Benchmark AHB2/Benchmark DAC3B/432 EVO/Harbeth SHL5 XD/Ton Trager.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Dynavector Karat 17DX - podatność?
Wyjąłem posty z niepasującego tematu.
Zgodność? Brzmi jak źle przetłumaczone compliance. Po naszemu to podatność.
Ale co ty chcesz liczyć skoro producent pewnie podaje wartość?
Swoją drogą - takie rzeczy wypada ustalać przed zakupem, a nie po
Zgodność? Brzmi jak źle przetłumaczone compliance. Po naszemu to podatność.
Ale co ty chcesz liczyć skoro producent pewnie podaje wartość?
Swoją drogą - takie rzeczy wypada ustalać przed zakupem, a nie po

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mich.G
Tak oczywiście podatność, mam temperaturę i coś mi się miesza

A pytam bo planuje 12,5 cala od Brinkmanna i zastanawiam się, czy karat na tym dyszlu zagra
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dopasowanie będzie OK.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A co ciebie to obchodzi?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
Nie rozumiem cię. Tak tylko zapytałem. Chyba nie myślisz, że chcę czegoś więcej niż zwykłej, krótkiej odpowiedzi. Sprawdziłem ceny ramion od Brinkmanna i się zdziwiłem. Pięć tysięcy funtów za samo ramię, to przynajmniej dla mnie jest kosmiczna cena.
- mcemsi
- Gramofon: PS-X600 , PS-X555ES
Eeee tam , 5000GBP to groszowe sprawy , tu jest wyzwanie: https://audio.com.pl/aktualnosci/sprzet ... r-force-10 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK tylko po co tobie ta informacja? Zrobi tobie dzień? Zmieni coś? Jest na temat w ogóle?
A ty kogo okradłeś żeby sobie kupić gramofon?
Tak tylko pytam Seba
Przy takich tekstach daleko nie ma do "a skąd Pan masz na to pieniążki co?" itp.
Radziłbym jednak nie iść tą drogą, obojętnie jak bardzo ciebie zżera ciekawość czy kolega chce wydać X czy Y złotych na hobby.
A ty kogo okradłeś żeby sobie kupić gramofon?
Tak tylko pytam Seba

OK, ale co z tego?
Przy takich tekstach daleko nie ma do "a skąd Pan masz na to pieniążki co?" itp.
Radziłbym jednak nie iść tą drogą, obojętnie jak bardzo ciebie zżera ciekawość czy kolega chce wydać X czy Y złotych na hobby.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
No właśnie, daleko nie ma do, bo ani przez chwilę tak nie pomyślałem.
- Mich.G
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Michu "to 0,5" to 10,5, które masz. to planowane to 12,1 od Helmuta miałem przyjemność posłuchać i pogapić się, a nawet pomacać, niestety nie pamiętam wkładki w tej chwili (ale nie ma problem bym odświeżył pamięć). Wersja z tą przeciwwagą o stożkowym design zagrała znakomicie.. no cóż rzekłbym zjawiskowo, choć akurat słuchałem zdumiewająco małych kolumn o wielkim brzmieniu przy okazji bardziej; I nic dziwnego, natomiast bat jest piramidalnie, a subtelnie piękny. Na ile to będzie progres w stosunku do 10,5" do Karata nie wiem, jednak zapewne tak choć jakiejś diametralnej różnicy, żeby aż tak to bym się nie spodziewał. Natomiast myślę, na pewno warto wymienić po doszczegółowieniu wiedzy. W sumie najlepiej przeprowadzić próby autopsyjne, co zdaje się nie jest aż tak trudne.
Natomiast piszę to z zastrzeżeniem, że 10,5 Brinkmana nie słyszałem... Michu, no będę szczery, wziąłbym już dla samej długości i wyglądu

- Mich.G
Dzięki Darku i oczywiście chodzi o 12.1 tak to jest jak wskutek infekcji pisze się w malignie. 12.1 ma być nie tylko dla Karata. Zapytałem, bo Karat gra obecnie na 10.5 i jeśli da się przewiesić ją na 12.1 to super, jeśli nie, to pewnie inna wkładka tam zawiśnie, np AirTight Coda. I jeszcze drobna uwaga, ja nikogo nie chcę epatować budżetem, taki jest-bywają zdecydowanie większe, pytam bo Winyl.Net jest mz najlepszym tego typu miejscem w sieci.Jeśli to kogoś uwiera, to ja nie mam z tym problemu i nie będę przeszkadzał.To nie pod Twoim adresem Darkudarkman pisze: ↑10 mar 2024, 09:26Michu "to 0,5" to 10,5, które masz. to planowane to 12,1 od Helmuta miałem przyjemność posłuchać i pogapić się, a nawet pomacać, niestety nie pamiętam wkładki w tej chwili (ale nie ma problem bym odświeżył pamięć). Wersja z tą przeciwwagą o stożkowym design zagrała znakomicie.. no cóż rzekłbym zjawiskowo, choć akurat słuchałem zdumiewająco małych kolumn o wielkim brzmieniu przy okazji bardziej; I nic dziwnego, natomiast bat jest piramidalnie, a subtelnie piękny. Na ile to będzie progres w stosunku do 10,5" do Karata nie wiem, jednak zapewne tak choć jakiejś diametralnej różnicy, żeby aż tak to bym się nie spodziewał. Natomiast myślę, na pewno warto wymienić po doszczegółowieniu wiedzy. W sumie najlepiej przeprowadzić próby autopsyjne, co zdaje się nie jest aż tak trudne.
Natomiast piszę to z zastrzeżeniem, że 10,5 Brinkmana nie słyszałem... Michu, no będę szczery, wziąłbym już dla samej długości i wyglądu![]()

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Ależ w życiu by mi to nie przyszło do głowy

Yyy ten budżet się tu pojawił jako "nad naszą wsio przelecioł metełoryt"

Plan masz super. Kibicuję. Też planuję 12"kę jakąś akurat sensowną, pewnie z gramofonem.. bo te Tchnicsy to straszny bardziew. Na szczęście nie posiadam