Witajcie właśnie jedzie do mnie gramofon będą do niego trzy wkładki mc
Denon dl 207
Jvc mc100eb
Pioneer 5mc
Proszę o pomoc w wyborze , która wkładka będzie najlepsza dla tego ramienia . Przedwzmacniacz Buphono
Pozdrawiam
Denon dp 59L proste ramię
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
Re: Denon dp 59L proste ramię
Przede wszystkim gratuluję gramofonu...
Doskonały wybór Milordzie!
Skoro będziesz mieć trzy, to najlepiej posłuchać i wyrobić sobie zdanie samemu...
Proste ramię zgodnie z instrukcją obsługuje wkładki w zakresie od 3 do 14 gr (łącznie ze śrubkami)...
Mając dwa pierścienie wyważysz każdą w tej wadze...
Niemniej z doświadczenia uważam, że idealnie sprawdzają się na nim /proste ramię/ te bardziej podatne...
Mam DL207 po retipie i uważam, że to sympatyczna wkładka, poprzedniczka serii DL3XX...
Doskonały wybór Milordzie!
Skoro będziesz mieć trzy, to najlepiej posłuchać i wyrobić sobie zdanie samemu...
Proste ramię zgodnie z instrukcją obsługuje wkładki w zakresie od 3 do 14 gr (łącznie ze śrubkami)...
Mając dwa pierścienie wyważysz każdą w tej wadze...
Niemniej z doświadczenia uważam, że idealnie sprawdzają się na nim /proste ramię/ te bardziej podatne...
Mam DL207 po retipie i uważam, że to sympatyczna wkładka, poprzedniczka serii DL3XX...
-
Wszystko zależy ile kolega będzie miał czasu , musi jeszcze wrócić do domu . Mam nadzieję że damy radę podłączyć wszystkie
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
A tak nawet przyglądałem mu się ze trzy dni na allegro

Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
No i jest została dl 207 . Niestety czasu nie było więc brałem tą która miała igłę w najlepszym stanie
-