Ortofon Quintet Black S - opinie?

Źródła dźwięku
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przybysz
Gramofon: thorens td320

Ortofon Quintet Black S - opinie?

Post autor: przybysz »

Witam. Jak w tytule - Ortofon Quintet Black S, znacie słuchacie, słyszeliście. Za i przeciw, ewentualnie inne propozycje wkładek w podobnym budżecie.
Thorens TD320 MkIII,
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Ortofon Quintet Black S

Post autor: Wojtek »

Podstawowa kwestia: skąd pochodzimy i do czego dążymy?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
przybysz

jeszcze: kim jesteśmy.
mianowicie przymierzam się do przesiadki na wkładkę mc, przeszukując portale aukcyjne można trafić na niemalże nowe wkładki (zdemontowane z nowego gramofonu) za powiedzmy 2/3 ceny. Ostatni pojawił się w/w Ortofon. Niewiele o nim na internetach, więc zapytać chciałem na forum. Wcześniej pytałem o wkładki po serwisie ale wzbraniam się przed takowymi.
Thorens TD320 MkIII,
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Samo "chcę przesiąść się na MC" to trochę mało by podyskutować sobie co byłoby najlepszym wyborem :( bo można proponować dowolny model MC.

Jedziesz na Elacu z podpisu (nie wiem o innych doświadczeniach) - czego byś oczekiwał po zmianie wkładki?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
przybysz

Moje doświadczenia są raczej marne. zaczynałem od at95e, później przez kilka lat sony xl15, aktualnie od powiedzmy dwóch lat jest elac 896h. Z elac'a jestem bardzo zadowolony, zamówiłem nawet do niego igłę od jico . Nie planuję się z nim rozstawać. Jeśli chodzi o wkładki mc, moje doświadczenie jest na poziomie zerowym, natomiast na internetach same ochy i achy. Ale jak troszkę więcej poczytasz to zauważysz że jedne grają górą inne dołem. Jeszcze inne tylko do ciężkich ramion. Od wkładki oczekuję szczegółowości, sceny i szybkiego basu.
Thorens TD320 MkIII,
ODPOWIEDZ