DaCapoAudio
- Kornik70
DaCapoAudio
witam forum ja z pytankiem czy ktos robil juz zakupy w tym dunskim sklepiku bo maja ciekawa oferte i ceny, nawet sa igielki JICO ale z bocznym logo JICOeu poprosze o opinie jesli mozna dzieki
Marantz6100/MarantzSC500/SM500DC/ArcusAs5
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
Re: DACAPOAUDIO
Właśnie ,dosłownie 5 minut temu złożyłem u nich zamówienie na dwie igiełki.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: DaCapoAudio
Z tego co rozumiem są autoryzowanym dystrybutorem JICO na Europę.
Dlatego tez sprzedają igły w pudełkach JICO i z grawerem JICO na samej igle (podobny układ ma sklep LPTunes w USA).
Dlatego tez sprzedają igły w pudełkach JICO i z grawerem JICO na samej igle (podobny układ ma sklep LPTunes w USA).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- mrz
Ja kupowałem dwie igły u nich. Tak jak mówi Wojtek. Ja byłem bardzo zadowolony. Igła była u mnie w 3 dni. Będziesz zamawiał to daj PW mam gdzieś jakąś zniżkę co dołączyli do zamówienia- 5% ale zawsze. Znajdę ją na 50% 

Główny tor: Luxman PD-291+ AKAI AM-2400 + IFI Zen Phono + AKAI GX 725D + Chario Syntar 200
W pracy: Akai AP-B20 + Infinity RS 10b
-
Chyba a raczej na pewno biorą towar od TONAR-a.Oferta ich i Tonara jest identyczna.Ale trzeba przyznać że mają fajnie zrobione zdjęcia igieł (nie wszystkich co prawda) i widać co się kupuje.
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Jak napisał mi gdzie indziej Wojtek, "Tonar nic nie produkuje, co najwyżej oferuje". Czy ktoś wie, kto robi dla nich VN35 z Shibatą? Nagaoka? Igła ta jest dostępna w DaCapo
Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Hurtownię co ogarnia m.in. Tonary mają pewnie tą samą, bo nawet oryginalne igły są te same w ramach 3 sklepów (dacapo, eltim, pickupnaalden) + JICO (czego nie można powiedzieć o pozostałych, za wyjątkiem SASów).
Myślę że z ciekawości można potwierdzić bezpośrednio u JICO kto jest ich oficjalnym dystrybutorem na Europę.
Trudno powiedzieć, jeśli nie Nagaoka to ciągną bezpośrednio od Namiki. Ogura raczej nie jest ich partnerem.
Niemniej - to są tylko domysły, bo są to tajemnice handlowe. Nikt Tobie nie da zapewnienia co do wytwórcy.
Dla mnie Shure z Shibatą to jakaś abstrakcja

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-

To dosc spora i wystawiająca się nawet na targach hurtownia (targi ISE w Amsterdamie-Integrated Systems Europe).Tonar nic nie produkuje, co najwyżej oferuje
Pełna zgoda.bo nawet oryginalne igły są te same w ramach 3 sklepów (dacapo, eltim, pickupnaalden)
Mimo że zainteresowanie vinylem jest coraz większe to jednak to nisza

I producentów igieł zamiennych jest mało.
- mrz
Jestem człowiekiem ciekawskim to wysłałem zapytania i do Dacapo i do JICO. Zobaczymy czy i co odpowiedzą.
Główny tor: Luxman PD-291+ AKAI AM-2400 + IFI Zen Phono + AKAI GX 725D + Chario Syntar 200
- mrz
Pani Mariko z JICO (ładnie się rymuje) mi odpowiedziała dość zdawkowo na maila ale jednoznacznie potwierdziła, że Tonar jest ich dystrybutorem odpowiedzialnym za całe EU.
Reszty spraw o które pytałem nie poruszyła (Igły aftermarket w dacapo), odsyłając właśnie do Tonara.
Samo Dacapo na razie milczy.
Reszty spraw o które pytałem nie poruszyła (Igły aftermarket w dacapo), odsyłając właśnie do Tonara.
Samo Dacapo na razie milczy.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Spoko, dla mnie to wystarczy.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- herodot
- Gramofon: P Pl-30LII z D DL301
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tonar jest dystrybutorem, nie bawi się w sprzedaż detaliczną. Od tego są sklepy.
DaCapo jest sklepem. Pickupnaalden jest sklepem.
Igły JICO to te które są oznaczone jako JICO i są sprzedawane w pudełkach JICO z grawerem JICO na rurce mocowania igły.
Wszystko inne to produkty Tonar, a kto jest rzeczywistym producentem danej igły - zgaduj zgadula.
DaCapo jest sklepem. Pickupnaalden jest sklepem.
Igły JICO to te które są oznaczone jako JICO i są sprzedawane w pudełkach JICO z grawerem JICO na rurce mocowania igły.
Wszystko inne to produkty Tonar, a kto jest rzeczywistym producentem danej igły - zgaduj zgadula.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- herodot
- Gramofon: P Pl-30LII z D DL301
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem. Wyślij maila do Tonara i pytaj gdzie można kupić igły JICO na Europę.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum