W sensie że jaka?
Pokaż mi swoją wkładkę
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
- miaziol
- Gramofon: DP-37F
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Pokaż mi swoją wkładkę
Spoko. Denon DL-80 znany jest jako nic specjalnego.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Zdjęcie nazwałem Empire SET i to chyba sedno
55
Od lewej 1000ZE/X komplet kolekcjonerski szkoda że igła oryginalna zdechła(a w sumie to zawieszenie więc przyjdzie sferyk i będzie przeszczep)
Kupiłem igłę Zafiry do modelu 999 i gra nieźle choć nacisk min 1,4g, a oryginał dawał radę przy 0,5g. Doszła także igła Walco parabolik i powiem tak, dobrze że kosztowała tylko ok 200zł - mimo wysokiej ceny super wkładka Cena .ok 200USD
Dalej 2000E/III z igłą Zafira 4000/DII - ale eliptyk a nie shibata - ekonomiczne body w super cenie. Cena około 100USD (ta sama rodzina co 4000 więc i igły pasują)
Następna to 4000D/I - Z igła oryginalną - Gra wyśmienicie - Wojtek ma moją igłę Vivid Line która kosztuje około 100USD i świetnie gra choć to nie NOS
Wkładka obowiązkowa jeśli planujemy posiadanie kilku wkładek - Cena około 150USD bez igły i gadżetów
Czwarta wkładka to 2000Z - jest to najnowsza generacja i co ciekawe nie ma tu modelu 4000. Edycja kolekcjonerska i to jedna z niewielu wkładek NOS która chyba nigdy nie była zakladana przed moim zakupem. Igła NOS gra świetnie i o dziwo zawieszenie jeszcze żyje - Cena 200-300USD
I ostatnia wkładka 66/x chyba ostatnia jaka pojawiła się w obiegu. O ile wcześniejsze modele miały wyszukane igły i były dość drogie to w tym modelu pakowano sferyka. Kolorystyka od złotej-srebrnej- do czarnej
Co ciekawe każda z seria ma inne igły (sposób mocowania) co znamy z wielu przypadków u innych producentów.
Moje body 66/x po próbach i pomiarach okazało się, że to 4000D. ucieszyłem sie bardzo ponieważ za kwotę 200zł nabyłem fajne body
55
Od lewej 1000ZE/X komplet kolekcjonerski szkoda że igła oryginalna zdechła(a w sumie to zawieszenie więc przyjdzie sferyk i będzie przeszczep)
Kupiłem igłę Zafiry do modelu 999 i gra nieźle choć nacisk min 1,4g, a oryginał dawał radę przy 0,5g. Doszła także igła Walco parabolik i powiem tak, dobrze że kosztowała tylko ok 200zł - mimo wysokiej ceny super wkładka Cena .ok 200USD
Dalej 2000E/III z igłą Zafira 4000/DII - ale eliptyk a nie shibata - ekonomiczne body w super cenie. Cena około 100USD (ta sama rodzina co 4000 więc i igły pasują)
Następna to 4000D/I - Z igła oryginalną - Gra wyśmienicie - Wojtek ma moją igłę Vivid Line która kosztuje około 100USD i świetnie gra choć to nie NOS
Wkładka obowiązkowa jeśli planujemy posiadanie kilku wkładek - Cena około 150USD bez igły i gadżetów
Czwarta wkładka to 2000Z - jest to najnowsza generacja i co ciekawe nie ma tu modelu 4000. Edycja kolekcjonerska i to jedna z niewielu wkładek NOS która chyba nigdy nie była zakladana przed moim zakupem. Igła NOS gra świetnie i o dziwo zawieszenie jeszcze żyje - Cena 200-300USD
I ostatnia wkładka 66/x chyba ostatnia jaka pojawiła się w obiegu. O ile wcześniejsze modele miały wyszukane igły i były dość drogie to w tym modelu pakowano sferyka. Kolorystyka od złotej-srebrnej- do czarnej
Co ciekawe każda z seria ma inne igły (sposób mocowania) co znamy z wielu przypadków u innych producentów.
Moje body 66/x po próbach i pomiarach okazało się, że to 4000D. ucieszyłem sie bardzo ponieważ za kwotę 200zł nabyłem fajne body
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Fajny zbiór, muszę na jakąś zapolować i sprawdzić, zanim zrobią się modne 
U mnie zawisł staroć - Pickering V15, igła D71ee. Pracuje jako ta "druga", do nieco słabszych płyt.
Podoba mi się ten czołgowy charakter

U mnie zawisł staroć - Pickering V15, igła D71ee. Pracuje jako ta "druga", do nieco słabszych płyt.
Podoba mi się ten czołgowy charakter

-
Przez ostatnie urwanie ... nie było czasu na aktualizacje wątku, ale ''co się odwlecze to nie ..."
doszło kilka igieł i jeszcze kilka z Zafiry ale tam zdjęcia są mało efektowne więc sukcesywnie będziemy wklejać
doszło kilka igieł i jeszcze kilka z Zafiry ale tam zdjęcia są mało efektowne więc sukcesywnie będziemy wklejać
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
No ja właśnie też, mam obiecaną tę 1000ZE zdaje się ten model, co by sobie zdanie wyrobić.
No kurde nic nie widać na tej zbiorówce, wklejaj Marek po kolei na spokojnie. Aha dobra typ jest na pudełku napisany, no ale.. kaman

-
Na pierwszy ogień poszła jedna z najbardziej popularnych wkładek JVC Z1S
Bardzo fajny kołek z czołgowym zawieszeniem. Generator trochę za porządny jak na budżetową wkładkę. Obiecuję, że jeszcze kiedyś wrócimy do tej wkładki z igła od JICO.
https://www.jico-stylus.com/product_inf ... rilfna2br3
swoją drogą to jedna z tańszych Shibat od Jico.
Dobra wiadomość to taka, że body można kupić w bardzo dobrej cenie i sferyk np. taki jak mój od astatica, zabija wiele droższe wkładki
Bardzo fajny kołek z czołgowym zawieszeniem. Generator trochę za porządny jak na budżetową wkładkę. Obiecuję, że jeszcze kiedyś wrócimy do tej wkładki z igła od JICO.
https://www.jico-stylus.com/product_inf ... rilfna2br3
swoją drogą to jedna z tańszych Shibat od Jico.
Dobra wiadomość to taka, że body można kupić w bardzo dobrej cenie i sferyk np. taki jak mój od astatica, zabija wiele droższe wkładki
-
to już było, ale doszła igła z shibatą
To najdroższa igła od Eda - ale warta ceny
Bezpośrednio porównując z Excelem 70 i igłą shibatą też od Eda to ta wkładka
przynajmniej klasa wyżej.
Udany generator występujący jako Telefunken TP, Nagaoka JT 3xx, i jeszcze kilka innych body z tym środkiem
Najtrafniejsze porównanie to chyba z Nagaoką MP, a jaki model to już sami musicie zdecydować
Za cenę Body(100zł) i igłę (100USD+transport) dostajemy wkładkę na bardzo wysokim poziomie
I mała modyfikacja
ED obniżył cenę o 25USD,
https://www.ebay.pl/itm/PHONOGRAPH-NEED ... SwbsBXomzY
I zawsze zostaje nieśmiertelny Thakker
https://www.ebay.pl/itm/Ersatznadel-N70 ... SwB-1Yyqhn
i resztki z Pfeifera
https://www.ebay.pl/itm/Pfeifer-Diamant ... SwdPtaopTn

To najdroższa igła od Eda - ale warta ceny
Bezpośrednio porównując z Excelem 70 i igłą shibatą też od Eda to ta wkładka

Udany generator występujący jako Telefunken TP, Nagaoka JT 3xx, i jeszcze kilka innych body z tym środkiem
Najtrafniejsze porównanie to chyba z Nagaoką MP, a jaki model to już sami musicie zdecydować

Za cenę Body(100zł) i igłę (100USD+transport) dostajemy wkładkę na bardzo wysokim poziomie
I mała modyfikacja

https://www.ebay.pl/itm/PHONOGRAPH-NEED ... SwbsBXomzY
I zawsze zostaje nieśmiertelny Thakker
https://www.ebay.pl/itm/Ersatznadel-N70 ... SwB-1Yyqhn
i resztki z Pfeifera
https://www.ebay.pl/itm/Pfeifer-Diamant ... SwdPtaopTn
-
i kolejna przebitka
Pionner PC50 z nowiutką shibatą od EDA
ze smutkiem muszę przyznać że stara igła to LIPA
ale z radością i wielką przyjemnością uprzejmie donoszę że nowa igła gra szałowo.
I tak jak przypuszczałem wkładka pokazała, (a raczej super igła),że to zawodnik bardzo wysokich lotów
POLECAM choć to dość rzadkie body(ale ta igła pasuje także do Micro Seiki V3200 i to też wskazówka kto dla kogo robił body)
Pionner PC50 z nowiutką shibatą od EDA
ze smutkiem muszę przyznać że stara igła to LIPA
ale z radością i wielką przyjemnością uprzejmie donoszę że nowa igła gra szałowo.
I tak jak przypuszczałem wkładka pokazała, (a raczej super igła),że to zawodnik bardzo wysokich lotów
POLECAM choć to dość rzadkie body(ale ta igła pasuje także do Micro Seiki V3200 i to też wskazówka kto dla kogo robił body)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
2000 dostaniesz od ręki w dobrej cenie.
Rozmawialiśmy o 2000E/III, ale zastanowię się

Z tego co widzę na foto igieł od MISSE najbardziej mnie interesuje ta oryginalna ADC RVL

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
PaczPan, a sprawdzałem zapiski specjalnie, spoko szykuj Waść, poloneza czas zacząć i żeby mi bak był pełny
, aha to nawet lepiej good!

- metallsnow
- Gramofon: Wega 301P
Skoro przyszła igła (15ex od North) to mogę się już pochwalić
AT 13 EaV od Trafalgara. Ortofon wylądował na stojaku i tam sobie posiedzi
Powiem tak: takie granie to miód na moje uszy

Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
Ładniejsza z tą czarna igłą ,po co ja ją sprzedałemmetallsnow pisze: ↑30 mar 2018, 12:44Skoro przyszła igła (15ex od North) to mogę się już pochwalićAT 13 EaV od Trafalgara. Ortofon wylądował na stojaku i tam sobie posiedzi
Powiem tak: takie granie to miód na moje uszy
IMG_20180330_121652.jpg

- metallsnow
- Gramofon: Wega 301P
Ogólnie to ta wkładka jest ładna

Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200