Tak się składa że znam "Artystę" osobiście i kilkakrotnie namawiałem go aby zarejestrował się na tym forum, na razie bezskutecznie ale porozmawiam z Nim ponownie. Pozdrawiam. Marek.
LWG
Tak się składa że znam "Artystę" osobiście i kilkakrotnie namawiałem go aby zarejestrował się na tym forum, na razie bezskutecznie ale porozmawiam z Nim ponownie. Pozdrawiam. Marek.
No niestety. Oryginał Technicsa jest prosty i mimo wieku gra ładnie. Natomiast zamienniki przerobiłem 3 i wszystkie wróciły do sprzedawców bo albo były krzywe (Jico) albo kiepskie brzmieniowo (Tonar). Dodam, że mam Philipsa 412 od Jico i jest idealnie prosty. W ogóle przekoszony cantilever przytrafił mi się obok Jico 207 jeszcze tylko w Mf-102 więc to nie jest tak, że jestem jakoś szczególnie upierdliwy
Jesteś. Bardziej upierdliwego poszukiwacza taniej "idealnej" igły do taniej wkładki nie znam
To nie podałem Tobie już wszystkich opcji? A Astatic? Pfeifer? LPGear?
No właśnie
Jest to dobra opcja, ale mam jeszcze kilka wkładek, których brzmienia nie znam (np. bellex, sonus) i to do nich chcę dokupić igły w pierwszej kolejności. Wszystkie "luźne" pieniądze przejada mi dziecko i Nintendo
Między mk1/2 (traktuję je po równo), a mk3 jest bardzo konkretna różnica w brzmieniu.
A to dziwne akurat (że mało istotne). GP412 II może być zarówno z tworzywa (czarna) jak i metalowa (złota).