SL-BD3 ma system T4P ale nie jest to gramofon tangencjalny.Sl-2000 pisze:
Miałem Sl-Bd3 który miał nieorginalną wkładkę a nacisk zamiast 1.25 wynosił coś koło 1,8. Grałem na nim z 2 miesiące zanim się kapnąłem że coś jest nie tak ( wkładka się zepsuła bo zaczęła trzeszczeć). Nie grał bardzo źle, jednak w porówaniu z Sl-2000 i wkładką JVC Z1s to niebo a ziemia
To mój drugi gramofon i pierwszy w systemie 1/2 . Proszę o wyrozumiałość
Poza tym nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z gramofonem.
Aptekarz...Bacek pisze:Niestety tangencjonalne też nie są wyjściem idealnym bo mają swój własny zestaw problemów. Niby w teorii są tangencjonalne ale niestety całość ramienia ma swoją masę którą ciągnie igła a łożyska ślizgowe mają większy opór przy rozruchu. Jak się do tego dołoży niecentryczne płyty to i tak pojawiają się błędy tangencjonalności falujące raz w jedną raz w drugą stronę. Ot taka dola winyla, gra kompromisów.
Tak wiem że nie jest to gramofon tangerencyjny ale chodzi mi o to że kupić wkładkę t4p na alledrogo graniczy z cudem ( chodzi mi o orginalną nie zamiennik). Nieważne, w każdym razie jestem teraz zadowolony z mojego sl-2000 i nie będę go zmieniał.misienka2008 pisze:SL-BD3 ma system T4P ale nie jest to gramofon tangencjalny.Sl-2000 pisze:
Miałem Sl-Bd3 który miał nieorginalną wkładkę a nacisk zamiast 1.25 wynosił coś koło 1,8. Grałem na nim z 2 miesiące zanim się kapnąłem że coś jest nie tak ( wkładka się zepsuła bo zaczęła trzeszczeć). Nie grał bardzo źle, jednak w porówaniu z Sl-2000 i wkładką JVC Z1s to niebo a ziemia
To mój drugi gramofon i pierwszy w systemie 1/2 . Proszę o wyrozumiałość
Poza tym nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z gramofonem.
Jeśli znalezienie oryginalnej wkładki T4P na allegro nazywasz cudem to innymi słowy takie cuda zdarzają się codziennieSl-2000 pisze:ale chodzi mi o to że kupić wkładkę t4p na alledrogo graniczy z cudem ( chodzi mi o orginalną nie zamiennik).