Step Up Transformer Denon AU320
-
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Step Up Transformer Denon AU320
Raczej normalna cena 
Teraz wpinaj i gadaj jak to Ci gra

Teraz wpinaj i gadaj jak to Ci gra

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
TAK!
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
- restimek
- Gramofon: Technics SL-Q33
Panowie, pomału poluję na Denon AU320. Zauważyłem taka aukcję na Alle
https://allegrolokalnie.pl/oferta/step- ... non-au-320
Cena nieco droższa niż import z Japoni przez ebay, Ale tu nie ma ryzyka dodatkowego Vatu i cła. Pytanie do was czy modyfkacje które poczynił sprzedawca są warte tej wyższej ceny i czy w waszej ocenie nie są one pogorszeniem?
Podobno posrebrzane kable wyostrzają dzwięk - a ja tego nie lubię żyletek w uchu.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/step- ... non-au-320
Cena nieco droższa niż import z Japoni przez ebay, Ale tu nie ma ryzyka dodatkowego Vatu i cła. Pytanie do was czy modyfkacje które poczynił sprzedawca są warte tej wyższej ceny i czy w waszej ocenie nie są one pogorszeniem?
Podobno posrebrzane kable wyostrzają dzwięk - a ja tego nie lubię żyletek w uchu.
Technics SL-Q33 (JVC Z1S Jico Shibata), Nuda mini, Sony CDP-X777ES, Sony CDP-X222ES (zlampizowany), Sony TC-K750ES, Sony TA-E77ESD, Onkyo M5090, Avance Alpha 880i
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Modyfikacje spoko. Jeśli zależy Tobie na AU-320 to można brać.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- restimek
Zamówiłem ostatecznie z ebay za ~1150zł z Łotwy tak więc bez dodatkowego VATu i Cła.
Lipa bo od tygodnia paczka utknęła w "Receive item at office of exchange Riga, Vestulu cehs – LC/AO" - mam tylko nadzieje że nie zaginęła
Jak dojdzie to podziele się wrażeniami w stosunku do obecnie używanego FRT3.
Lipa bo od tygodnia paczka utknęła w "Receive item at office of exchange Riga, Vestulu cehs – LC/AO" - mam tylko nadzieje że nie zaginęła

Jak dojdzie to podziele się wrażeniami w stosunku do obecnie używanego FRT3.
Technics SL-Q33 (JVC Z1S Jico Shibata), Nuda mini, Sony CDP-X777ES, Sony CDP-X222ES (zlampizowany), Sony TC-K750ES, Sony TA-E77ESD, Onkyo M5090, Avance Alpha 880i
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sprawdź czy Poczta Polska przyjmuje przesyłki z Łotwy obecnie.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- restimek
Dzwoniłem przed chwilą na infolinie poczty i powiedziano mi że przyjmują przesyłki z Łotwy. Z tego co widzę na aukcji to sprzedawca wysłał przesyłkę jako "standard" więc może to jest przyczyną.
- restimek
No i w końcu się doczekałem
. Odebrałem dziś.
Kosztowało mnie to wraz z przesyłką 1200 zł. Przez koronkę czekałem na przesyłkę z Łotwy 2 tyg.
Wiem że ocena brzmienia po przesłuchaniu 3ch płyt jest mało obiektywna ale... według mnie w porównaniu do FRT3 jest lepiej. Bas schodzi niżej i jest lepiej kontrolowany. Przy FRT3 potrafił się za długo ciągnąć. Jest więcej powietrza - co przydaje sie do nowo tłoczonych płyt. Ale zarazem nie jest ostro.
No i nie ma przesterów. - Zapewne ma to związek z tym że FRT wypuszczał na Nudę 8mV a ten Denon wypuszcza 4mV.
FRT3 miał to do siebie że mocno akcentował średnicę - w starych płytach dawało to przyjemny efekt. Zobaczymy jak to będzie w tym Denonie.
Z minusów -
1. Będę musiał go rozkręcić bo "coś" w środku lata - pewnie mocowanie transformatora się odkręciło
2. Wizualnie kable są takie trochę "odstraszające" -- warto je wymienić?

Kosztowało mnie to wraz z przesyłką 1200 zł. Przez koronkę czekałem na przesyłkę z Łotwy 2 tyg.
Wiem że ocena brzmienia po przesłuchaniu 3ch płyt jest mało obiektywna ale... według mnie w porównaniu do FRT3 jest lepiej. Bas schodzi niżej i jest lepiej kontrolowany. Przy FRT3 potrafił się za długo ciągnąć. Jest więcej powietrza - co przydaje sie do nowo tłoczonych płyt. Ale zarazem nie jest ostro.
No i nie ma przesterów. - Zapewne ma to związek z tym że FRT wypuszczał na Nudę 8mV a ten Denon wypuszcza 4mV.
FRT3 miał to do siebie że mocno akcentował średnicę - w starych płytach dawało to przyjemny efekt. Zobaczymy jak to będzie w tym Denonie.
Z minusów -
1. Będę musiał go rozkręcić bo "coś" w środku lata - pewnie mocowanie transformatora się odkręciło
2. Wizualnie kable są takie trochę "odstraszające" -- warto je wymienić?
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- restimek
Hmm coś w tym jest - póki co z każdą kolejna przesłuchaną płytą mogę powiedzieć że muzyka jest... wciągająca, chce się słuchać kolejnych

Teraz to nawet te nowe wydania Enigmy brzmią całkiem, całkiem