No zaraz, zaraz, piszesz o wyższości jednych nad drugimi a wykazujesz że są różne ale oba typy potrafią wykazać wzajemną wyższość - zależnie od płyty

Poza tym nie można mówić o wyższości samej wkładki, raczej w komplecie z ramieniem...

No zaraz, zaraz, piszesz o wyższości jednych nad drugimi a wykazujesz że są różne ale oba typy potrafią wykazać wzajemną wyższość - zależnie od płyty
Przecież mam dwa gramofony
Dokładnie. Wszyscy wzdychają do MC i uważają że to wyższa szkoła jazdy. Ty też.
To już bardzo indywidualna sprawa o znamionach osobistych.
Tytuł był prowokacyjny. Inwestować...każdy się czepia tego słowa
Skądże. Ja się nie czepiam. Ono ma określone znaczenie, oczywiście rozumiem, że użyłeś go w pewnej konwencji. Nic mi do tego, choć nowomowa typu 'zniesmaczony' nagminnie stosowana przez przedstawicieli wielorakich mediów, może drażnić. Mnie drażni. Bardzo.
Oczywiście. To już lepiej, a nawet bardzo dobrze w moim odczuciu. Zręcznie się wywinąłeś. Semantyka Panie, to zwykle klucz.
Ja myślę że potencjał jest tylko często ludzie traktują wkładkę jako coś mniej ważnego niż kolumny czy wzmak.
To prawda, ale o jak szerokim paśmie mówimy? Bo jeśli do 50kHz czy nawet dalej, ponad teoretyczne możliwości winyla, to to przecież nadal leży w możliwościach konstrukcji MM/MI (niska indukcyjność/mniejsze uzwojenie cewek).
Na jakim poziomie ten rezonans i gwałtowny spadek? Zależy od konstrukcji wkładki, ale skoro idziesz w generalizację na podstawie typu generatora to jestem ciekaw jakie są podstawy tego uogólnienia
Tyle że dwa różne
Z tym wzdychaniem to przesada (jeśli chodzi o mnie), ale co do wyższej szkoły to jasne.
Wszystko zależy od celu.
Prawdziwie neutralnych wkładek jest, wbrew obiegowej opinii, bardzo mało.
Świeżaki winylowe
Czyżby było to wszystko spowodowane konwersacjami z pewnym Serbem i zajrzenie chociażby do takiego jednego bardzo poczytnego wątku na Audiogonie?
Błąd
To wiele tłumaczy
Np. V15 v.s. MC20 Ortofona. Ciekawe jest widmo na wyjściu obu, oczywiście analizator widma musi mieć pasmo ze 100 kHz.
Która V15? III? To zły przykład do takich analiz
Chyba coś przeinaczyłeś bo nie pytałem go o nic takiego.
Ano mają.
Sporo przegapiłeś, ale wszystko jest do nadrobienia.
Tylko co to znaczy "jakość"?
Bardzo śmiesznie napisał i się z nim nie zgadzam
Chyba pomyliłeś klasę szlifu igły z rodzajem generatora
Otóż to!