Hyundai RT-190 - jaka wkładka?
- Fafikdog
Panowie, taki wynalazek.
Jaką to ma wkładkę?
Nie chodzi tu o Hi End czy tez Hi-Fi, sprzęt dla starszej osoby, żeby mogła posłuchać swoich starych płyt.
Przedwzmacniacze, wzmacniacze i kolumny raczej nie wchodzą w grę.
Chyba, że jakaś inna propozycja...
Jaką to ma wkładkę?
Nie chodzi tu o Hi End czy tez Hi-Fi, sprzęt dla starszej osoby, żeby mogła posłuchać swoich starych płyt.
Przedwzmacniacze, wzmacniacze i kolumny raczej nie wchodzą w grę.
Chyba, że jakaś inna propozycja...
Moje DIY
Micro Seiki DD7
SME 3012
Shure V15 type IV
YAQIN MS-12B
Music Angel Meng X8 upgrade by LampizatOr (Fikus)
Polk Audio Reserve R600
Micro Seiki DD7
SME 3012
Shure V15 type IV
YAQIN MS-12B
Polk Audio Reserve R600
- chudy_b
Wynalazek za 349PLN
Nikt CI na tym forum nie poleci tego wynalazku. Sam sobie odpowiedz na pytanie co mozna wyprodukowac i z czego za 350 zł, a połowę tej kwoty zgarną pośrednicy. A tam oprócz gramofonu jest chyba wzmacniacz, jakis glośnik, radio. To jest fizycznie nie możliwe, by to do czegokolwiek się nadawało. Lepszy pożytek z tych 350 złotych zrobisz robiąc z banknotów samolociki i puszczając z balkonu.
- Fafikdog
Re: Wynalazek za 349PLN
Zdaję sobie z tego sprawę, jednak za przemawia cel zakupu (post #1).
Chodziło mi bardziej o odpowiedź na pytanie jaka tam jest wkładka (piezoelektryczna, MM, MC).
Chodziło mi bardziej o odpowiedź na pytanie jaka tam jest wkładka (piezoelektryczna, MM, MC).
Moje DIY
Micro Seiki DD7
SME 3012
Shure V15 type IV
YAQIN MS-12B
Polk Audio Reserve R600
Micro Seiki DD7
SME 3012
Shure V15 type IV
YAQIN MS-12B
Polk Audio Reserve R600
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Wynalazek za 349PLN
Patrzę i nie wierzę jak można upchnąć to wszystko do takiego pudełka!!!!! I jeszcze ma pilota...
I opinię na opineo:
"sprawdza się, na wszystkich prędkościach gramofon, ale przy 45 obrotach nie odtwarza np. pocztówki dźwiękowej do końca zatrzymuje się na drugim utworze, a np. płytę winylową odtwarzaną z tą prędkością do końca można słuchać. Myślę że chodzi o średnice wewnętrzną nie zapisaną dźwiękiem w winylu jest większa a w pocztówce dużo mniejsza i ten fragment jest nie obsługiwany. Radio bdb mimo że analogowe stereo ok. Zgrywanie rewelacja"
I opinię na opineo:
"sprawdza się, na wszystkich prędkościach gramofon, ale przy 45 obrotach nie odtwarza np. pocztówki dźwiękowej do końca zatrzymuje się na drugim utworze, a np. płytę winylową odtwarzaną z tą prędkością do końca można słuchać. Myślę że chodzi o średnice wewnętrzną nie zapisaną dźwiękiem w winylu jest większa a w pocztówce dużo mniejsza i ten fragment jest nie obsługiwany. Radio bdb mimo że analogowe stereo ok. Zgrywanie rewelacja"
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Wynalazek za 349PLN
Skoro to nowy "sprzęt" to co za problem zapytać producenta albo sprzedawcę?Fafikdog pisze:Chodziło mi bardziej o odpowiedź na pytanie jaka tam jest wkładka (piezoelektryczna, MM, MC).
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wynalazek za 349PLN
Sanyo MG-05D. Piezoelektryk.

Oni często sami nie wiedzą albo nie chcą mówić, żeby klient nie znalazł sobie pasującej igły u tańszego sprzedawcyBacek pisze:Skoro to nowy "sprzęt" to co za problem zapytać producenta albo sprzedawcę?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Fafikdog
@ Wojtek: dzięki i z czystej ciekawości: jak to znalazłeś?
Moje DIY
Micro Seiki DD7
SME 3012
Shure V15 type IV
YAQIN MS-12B
Polk Audio Reserve R600
Micro Seiki DD7
SME 3012
Shure V15 type IV
YAQIN MS-12B
Polk Audio Reserve R600
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Z pamięci. Teraz rozpoznaję ją już na oko. Ta wkładka jest wykorzystywana we wszystkich tzw. gramofonach hipermarketowych. Dużo osób pytało się na forum o igły zapasowe do tego szajsu na przestrzeni lat.
Jest gdzieś na forum nawet dyskusja o tym jak ktoś karkołomnie próbował zmusić ramię gramofonu AEG/Medion by działało z AT-95E zamiast piezoelektrycznej Sanyo
Jest gdzieś na forum nawet dyskusja o tym jak ktoś karkołomnie próbował zmusić ramię gramofonu AEG/Medion by działało z AT-95E zamiast piezoelektrycznej Sanyo

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum