Witam
Mam pytanie do forumowiczów. Posiadam gramofon Reloop 2000 mk3 z wkładką ortofon pro s którego używam tylko do odsłuchu i kupiłem niedawno wkładkę Goldring Elektra. Niestety wkładka ta nie pasuje do ramienia (zapytałem sprzedawcę przed zakupem i powiedział, że nie bedzie problemu). Nie chcę mi się bawić w zwrot wkładki, plus dodatkowo sprzadawca zwrócił mi część pieniędzy za pomyłkę, więc chciałbym się dowiedzieć jakie ramię by spasowało do mojego gramofonu i do wkładki (jeżeli jest w ogóle taka opcja).
Reloop RP-2000 mk3 i Goldring Elektra
- MeqhabTion
ramię do goldring elektra
Według mnie powinien wystarczy headshell
po co całe ramie od razu ?
Może coś takiego:
http://allegro.pl/uchwyt-do-wkladki-rel ... 05010.html ?

Może coś takiego:
http://allegro.pl/uchwyt-do-wkladki-rel ... 05010.html ?
-
dziękuję serdecznie kolego. Jestem laikiem w tych kwestiach i nie wiedziałem, że istnieje taka możliwość. Mógłbyś jeszce powiedzieć, czy headshell zmieni bardzo nacisk igły na płytę?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tu trzeba chyba zacząć od "Adama i Ewy" 
Twój Reloop nie ma wymienialnego ramienia, a nawet jeśli byś chciał się poddawać takiej modyfikacji to po pierwsze byłoby to bardzo karkołomne, cenowo wykraczające poza wartość gramofonu, a zarazem totalnie idiotyczne.
Ortofon Pro S w formie Concorde to wkładka zintegrowana, mocowana bezpośrednio na ramieniu. Tradycyjne wkładki z mocowaniem na śrubki 1/2'' (tj. Goldring Elektra) mocuje się na headshellu, którego mocujemy na ramieniu.
Przy każdej zmianie wkładki ramię musisz skalibrować/wyważyć, więc wpływ dodatkowej wagi headshella będziesz w stanie zniwelować.

Twój Reloop nie ma wymienialnego ramienia, a nawet jeśli byś chciał się poddawać takiej modyfikacji to po pierwsze byłoby to bardzo karkołomne, cenowo wykraczające poza wartość gramofonu, a zarazem totalnie idiotyczne.
Ortofon Pro S w formie Concorde to wkładka zintegrowana, mocowana bezpośrednio na ramieniu. Tradycyjne wkładki z mocowaniem na śrubki 1/2'' (tj. Goldring Elektra) mocuje się na headshellu, którego mocujemy na ramieniu.
Przy każdej zmianie wkładki ramię musisz skalibrować/wyważyć, więc wpływ dodatkowej wagi headshella będziesz w stanie zniwelować.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum