Wykałaczka
Dual 621 - DMS240E co dalej?
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Re: Dual 621 - DMS240E co dalej?
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- jpablo
Dobra udało się, druk do kalibracji położony na płytę, wygląda, że jest równo. Ze specyfikacji wynika że tracking 0.5g do 1.5g więc podobnie jak poprzednia wkładka. Właśnie leci pierwsza płyta 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ustaw 1.2g. Optymistycznie zakładam że Cantilever nie zmieniał zawieszenia.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No to powiedz nam co sądzisz i czy to jest "to" w ogóle 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- jpablo
Jest interesująco, szkoda, ze musiałem tyle czekać na te śrubki bo muszę z pamięci wyłuskać jak to brzmiało wcześniej, a pamięć co do dźwięku szybko się zamazuje jeśli chodzi o porównania.
Na pewno jest to 'ciepła' prezentacja, bardzo wygładzone wszystkie bryły dźwiękowe. Mam wrażenie, że lepiej rozbudowana scena dzięki charakterniej wybrzemiwającym przełomie średnicy i góry. Górą nigdy nie kłuje, ale jest lepiej słyszalna.
Dołu czy jest więcej to trudno mi powiedzieć ale go nie brakuje. Z pamięci jestem prawie pewien ,że jednak mocniej wybrzmiewa. Zdaje mi się, żę chyba schodzi trochę niżej niż wcześniej. Podejrzewam, że mój tani malutki preamp od Tagi jest trochę za ciepło grający na te wkładke, ale nie jest tak, że mi to specjalnie przeszkadza, po prostu mogłoby być lepiej. Generalnie spodziewałem się większych fajerwerków, podejrzewając i tak wcześniej, że mój preamp może się okazać najsłabszym ogniwem, i tak pewnie jest.
Nie jestem tego w 100% pewien ale zdaje mi się, że muszę mocniej przekręcić gałką głośności na wzmacniaczu przy tej wkładce.
Brzmi to wszystko jeszcze bardziej 'analogowo' niż wcześniej, ale lepiej gdyż z muzyki płynie więcej informacji do moich uszu.
Na pewno jest to 'ciepła' prezentacja, bardzo wygładzone wszystkie bryły dźwiękowe. Mam wrażenie, że lepiej rozbudowana scena dzięki charakterniej wybrzemiwającym przełomie średnicy i góry. Górą nigdy nie kłuje, ale jest lepiej słyszalna.
Dołu czy jest więcej to trudno mi powiedzieć ale go nie brakuje. Z pamięci jestem prawie pewien ,że jednak mocniej wybrzmiewa. Zdaje mi się, żę chyba schodzi trochę niżej niż wcześniej. Podejrzewam, że mój tani malutki preamp od Tagi jest trochę za ciepło grający na te wkładke, ale nie jest tak, że mi to specjalnie przeszkadza, po prostu mogłoby być lepiej. Generalnie spodziewałem się większych fajerwerków, podejrzewając i tak wcześniej, że mój preamp może się okazać najsłabszym ogniwem, i tak pewnie jest.
Nie jestem tego w 100% pewien ale zdaje mi się, że muszę mocniej przekręcić gałką głośności na wzmacniaczu przy tej wkładce.
Brzmi to wszystko jeszcze bardziej 'analogowo' niż wcześniej, ale lepiej gdyż z muzyki płynie więcej informacji do moich uszu.
- jpablo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kalibracja to podstawa.
Cieszę się że się podoba
Cieszę się że się podoba

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum