Heiser pisze: ↑04 paź 2021, 15:16
Konkretniej jakie modele
Czegoś nie zajarzyłeś.
Słusznie lecz mam do wyboru dwa gramofony jeden z tą wkładką a drugi tańszy o 300zł bez wkładki. I nie wiem czy brać droższy tylko ze względu na tą wkładkę lub bez ażeby kupić coś lepszego.
To zależy ile masz pieniędzy na to "coś lepszego". Jeśli jest to przykładowo dodatkowe 500-1000 złotych to można kombinować, ale z drugiej strony czy da to efekt lepszy niż XV-15 + igła Vivid Line czy inna Shibata? Ciężko powiedzieć. Na pewno wśród całkiem nowych modeli wkładek dostępnych do 1000 złotych dzisiaj byłoby to dosyć ciężkie zadanie do wykonania - a więc znowu trzeba by na coś polować i na dobrą igłę wyłożyć.
Z drugiej strony - można zacząć o wiele słabiej niż od XV-15
Pytanie tylko czy te 300 złotych to faktycznie różnica "o wkładkę" czy też nie ma tutaj jakichś innych kwestii dodatkowo.
Szczególnie że to, rzekomo, wkładka za 100 złotych

Z ciekawości aż zacząłem przeglądać sieć i... nadal nie wiem gdzie tak tanio dają.
Może jednak pomógłbyś nakierować? Inni skorzystają.
Samochód napisałem jaki chce, chcę tylko o doradzenie jaki silnik będzie dla niego najlepszy
No nie, nie silnik, pytasz o opony i pasuje setki modeli - mam nadzieję że teraz rozumiesz problematykę zamiast się upierać że przecież to takie proste...
Wg mnie to wkładka droższa od gramofonu
OK.
No i to bardzo słuszna uwaga
Jak wszystko co napisałem tutaj
Jakiej muzyki słuchasz?
No i czemu akurat ten PL-51 albo PL-71 ma być tym "raz na zawsze"