Ramię Fidelity Research FR-64s - jaka wkładka?

Źródła dźwięku
Awatar użytkownika
Peliks
Gramofon: Składak

Re: Ramię Fidelity Research FR-64s - jaka wkładka?

Post autor: Peliks »

petro74 pisze:
14 mar 2021, 12:21
Poza tym czepiasz się... Kiedyś też nie pasiło Ci coś w moim ogłoszeniu a nie miałeś racji. Po co? To forum koleżeńskie.
Sorki jeśli uraziłem. Ja tak jak Maciek zrozumiałem że ogranicza Cię budżet przy zakupie wkładki. Nie czepiam się. Pozdrawiam.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

Oj petro, petro. Jesteś szalony :lol:
Ale ad rem.
DL103R na pewno dobrze się poczuje na tym imadle.
Dyskusji na temat dobrej wkładki do tego kultowego ramienia jest sporo.
Choćby ta:
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... uggestions

Ale można też niezgorzej budżetowo, np. złożyć ofertę temu panu
https://www.ebay.com/itm/Coral-JMAS-MIT ... 4583721563
Gra wybornie.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
petro74

Post autor: petro74 »

Dzięki :D.
Audiogon, jak i inne, już dawno przebrnąłem, dość często użytkownicy FR64s piszą o SPU (nieraz opinie są odmienne).
Z ciekawości chciałem znać Wasze zdanie i rzeczywiście tutaj nie ma sensu pchać się w Ortofona.
Wkładkę jednak w końcu wymienię - wiadomo, że jak decydujemy się na rozbudowę sprzętu, to potem warto poprawić najsłabsze ogniwo. Na razie się nie śpieszę, może jak uda mi się sprzedać lampy EL34 z moich zapasów, to kupię Denona 103R, bo tego
301 MkII zostawię. Już prawie ich nie ma.
Odnośnie moich pomysłów ;) , to od podstawówki fascynowało mnie audio - wtedy słuchało się na Amatorze a gramofon, jaki miałem, to Artur. Teraz można powoli realizować swoje wizje z młodości. Zakupy to jedno, ale cieszy mnie własnoręczne wykonanie niektórych elementów. Dlatego Garrard, wcześniej Lenco, temat kolumn również mam zamknięty.
Peliks- nie ma sprawy :)
ODPOWIEDZ