Pickering NP/AT

Źródła dźwięku
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nikx

Pickering NP/AT

Post autor: nikx »

Żeby nie mnożyć wątków podepnę się pod ten .... wpadła mi w ręce wkładka Pickering NP/AT >>> Stylus PD07T
wiecie coś na jej temat? Przekopałem internet i akurat o tym modelu jest bardzo niewiele :(
Załączniki
Pickering NP/AT
Pickering NP/AT
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Pickering NP/AT

Post autor: Wojtek »

A ja właśnie wydzieliłem temat, dlatego że nie karzemy tutaj za mnożenie wątków, szczególnie na zupełnie nowe czy zapomniane kwestie, oraz dlatego że pytanie o zidentyfikowaną wkładkę w temacie który polega na identyfikacji tych niezidentyfikowanych jest trochę głupie.

Pickering NP/AT to była taka niskobudżetowa "wariacja na temat" konstrukcji Stanton 500/Pickering V15.
W stajni Stantona był analogiczny produkt znany jako Stanton 400.

Budżetowy, bo był pakowany do najtańszych zmieniarek z ciężkimi ramionami. Igła NP/AT ma zalecany nacisk w zakresie 3-7g.

Możliwe że można zapakować do niej jakąś igłę od 500/V15 z niższą siłą nacisku, ale pewności nie mam. Trzeba by porównać zdjęcia bez igieł.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
nikx

Post autor: nikx »

Dzięki za wydzielenie wątku! Nareszcie trafiłem na forum gdzie wolność pisze się przez "W" - zwykle mnie za to karano ;)
Wielkie dzięki za odpowiedź ... posłuchałem jej ostatnio i gra interesująco ale "ciężkawo", głośno i bez polotu - korciło mnie, żeby sprawdzić i sprawdziłem ... nacisk ustawiłem na 3,5 g.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

To była wkładka do zastosowań z pogranicza HiFi i LoFi, to prawda ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ