System do Stanton T62

Źródła dźwięku
ODPOWIEDZ
Golon

System do Stanton T62

Post autor: Golon »

Witam wszystkich :) Mam problem i proszę o pomoc tzn. posiadam gramofon stanton t 62 bez systemu i moje pytanie to jaki system pasuje do tego modelu? czy musi to być firmy stanton czy też nie ? jestem kompletnie blady w temacie ponieważ kupiłem gramofon tylko do odsłuchu płyt a system ktoś mi zwędził :O szukam też opcjonalnie nie za drogiego systemu wraz z igłą bo jak wspomniałem chodzi mi tylko o odsłuch vinyli. Proszę o jakąkolwiek pomoc. z góry Dziękuję i Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Krzysztof_67

SYSTEM PASUJĄCY DO GRAMOFONU STANTON T 62

Post autor: Krzysztof_67 »

A czym się kierowałeś kupując taki gramofon do odsłuchu płyt?
Ten sprzęt nie ma żadnych regulacji poza naciskiem igły na płytę a co najgorsze jego proste ramię nie pozwala na prawidłowe ustawienie wkładki co będzie prowadzić do szybkiego zużycia płyt i igieł.

Kupić możesz dowolną podstawową (tanią) wkładkę MM z igłą sferyczną i standardowy koszyk jednak to nie zmieni faktu, że regulacje gramofonu (ich brak) nie pozwolą na pełne wykorzystanie możliwości nawet najtańszych wkładek.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

System do Stanton T62

Post autor: Wojtek »

Sprzedaj gramofon. On się nie nadaje do odsłuchu płyt. Serio. Podziękujesz mi później.

Nawet nie będę doradzał co możesz kupić by działało, bo równie dobrze mógłbym doradzać Tobie jaką liną najlepiej się powiesić.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Golon

Re: System do Stanton T62

Post autor: Golon »

Mnie to przekonało Dzięki ;) teraz pytanie ile moge sobie cenić za tego grajka bez systemu ?! w przybliżeniu... a może ktoś chętny na zakup ? he
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

System do Stanton T62

Post autor: Wojtek »

A w przybliżeniu ile za niego dałeś? :morda:

Tutaj chętnego nie znajdziesz.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Golon

Re: System do Stanton T62