Przeczytałem gdzieś, że do wkładki Red można włożyć igłę Blue lub inne z tej rodziny i ten zabieg podniesie jakość odsłuchu bez kupowania wyższej/droższej wkładki. Pytanie czy rzeczywiście tak jest? Czy ktoś tego próbował? Jakoś mi nie pasuje mieszanie kolorów igieł i wkładek.
Poza tym może ktoś wyjaśni co znaczy igła 10, 20, 30? Podobno im wyższa liczba tym lepiej. Nigdzie nie znalazłem objaśnienia takiego opisu.
Igła do Ortofon 2M Red
- symbiont
- Gramofon: Pro-Ject 1.3 Genie
Igła do Ortofon 2M Red
Pro-Ject 1.3 Genie z wkładką Ortofon 2M red,
Myryad Z142,
Mirage OM 12 bipolar
Myryad Z142,
Mirage OM 12 bipolar
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Igła do Ortofon 2M Red
Tak. Producent nie kłamie.symbiont pisze:Pytanie czy rzeczywiście tak jest?
Wkładki 2M chyba mają jednakowy kolor (czarny), ale oprawki igieł już mają różne, w zależności od modelu.symbiont pisze:Jakoś mi nie pasuje mieszanie kolorów igieł i wkładek.
To samo co igła Red, Blue, Bronze w serii 2M.symbiont pisze:Poza tym może ktoś wyjaśni co znaczy igła 10, 20, 30?
Tu również producent nie kłamie.symbiont pisze:Podobno im wyższa liczba tym lepiej.
Objaśnienia jakiego opisu? Zerkałeś może na specyfikacje wspomnianych wkładek/igieł?symbiont pisze:Nigdzie nie znalazłem objaśnienia takiego opisu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Igła do Ortofon 2M Red
symbiont pisze:Pytanie czy rzeczywiście tak jest? Czy ktoś tego próbował?
Igły pasują mechanicznie. Bronze/Black ma nieco lepsze body niż Red/Blue. Tak więc założenie igły od Bronze/Black na body od Red/Blue nie da nam tego samego co wkładka Bronze/Black.