Jaki pasek do gramofonu PHILIPS AF673 Automatic
-
Orientujecie się może jaki pasek będzie pasował do tego gramofonu? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info na ten temat. Ewentualnie jak można wymierzyć pasek żeby dobrać odpowiedni?
-
Re: Jaki pasek do gramofonu PHILIPS AF673 Automatic
Wpisałem nazwę gramofonu w wyszukiwarkę i proszę:
http://www.ebay.com/itm/Philips-AF-673- ... 0965557878
http://www.ebay.com/itm/Philips-AF-673- ... 0965557878

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zmierz obwód, choćby sznurkiem.strychnina pisze:Ewentualnie jak można wymierzyć pasek żeby dobrać odpowiedni?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Tez wpisywałem w wyszukiwarkę ale.... Nie mam możliwości kupowania za granicą. Potrzebuje znaleźć pasek w polskim sklepi. Dlatego pytałem się o wymiary, może znajdzie się jakiś zamiennik 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Będziesz musiał sobie wymierzyć.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Kurcze, w pierwszym poście wyraźnie zadaję pytanie "jak wymierzyć" i dostaję odpowiedź "będziesz musiał sobie wymierzyć". No ludzie, świat na głowie staje! Trudno jest pomóc, jak się wie, co i jak? Przecież od tego chyba jest forum? Chodzi mi o to w jaki sposób zmierzyć pasek, aby dobrać odpowiedni?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie, mistrzu, przeinaczasz fakty. Pierw otrzymałeś ode mnie odpowiedź taką:
Po Twoim kolejnym wpisie powiedziałem, że musisz zmierzyć, bo na znalezienie tej informacji w sieci raczej nie ma co liczyć.
Oczywiście zakładam, że wiesz co to jest obwód i jak można go zmierzyć sznurkiem. Jeśli nie wiesz to wyjaśnię
Nie odniosłeś się do niej. Nie wiem dlaczego.Wojtek pisze:Zmierz obwód, choćby sznurkiem.
Po Twoim kolejnym wpisie powiedziałem, że musisz zmierzyć, bo na znalezienie tej informacji w sieci raczej nie ma co liczyć.
Oczywiście zakładam, że wiesz co to jest obwód i jak można go zmierzyć sznurkiem. Jeśli nie wiesz to wyjaśnię

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wiem jak zmierzyć obwód, ale tylko tego wymiaru potrzebuje? Nic innego nie jest ważne?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Szerokość pewnie łatwo ocenić, patrząc na miejsca gdzie pasek powinien dotykać. Zresztą, możesz się nawet pomylić. Milimetr w jedną czy drugą nie robi takiej różnicy 
Do większości gramofonów przychodzą paski płaskie, stąd raczej nie musimy rozważać takiego o niestandardowym kształcie.
W sumie to nie wiem czy masz już jakiś pasek, ale w złym stanie czy w ogóle nie masz paska, ale tak czy siak wystarczy że zmierzysz obwód.
Znając obwód możesz wyliczyć średnicę paska. Nic więcej nie potrzeba by coś dobrać z ogólnodostępnych pasków napędowych
Sam szukałem dla Ciebie wymiaru do tego gramofonu, ale nic nie znalazłem, a przymiarki do innych, podobnych modeli byłyby jednak dość ryzykowne.

Do większości gramofonów przychodzą paski płaskie, stąd raczej nie musimy rozważać takiego o niestandardowym kształcie.
W sumie to nie wiem czy masz już jakiś pasek, ale w złym stanie czy w ogóle nie masz paska, ale tak czy siak wystarczy że zmierzysz obwód.
Znając obwód możesz wyliczyć średnicę paska. Nic więcej nie potrzeba by coś dobrać z ogólnodostępnych pasków napędowych

Sam szukałem dla Ciebie wymiaru do tego gramofonu, ale nic nie znalazłem, a przymiarki do innych, podobnych modeli byłyby jednak dość ryzykowne.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dzięki za odpowiedź!!!
Według moich wyliczeń to średnica wynosi 13,37 a szerokość 1,2 mm
No nic, szukam dalej
Według moich wyliczeń to średnica wynosi 13,37 a szerokość 1,2 mm
No nic, szukam dalej

- Wojtek
- Administrator