...Poooomooocyyy!

O np. przed chwilą, zmieniłem płytę, dotykam przycisk uruchamiający gramofon czuję, że przechodzi iskra i w głośnikach znowu słychać silne buczenie :/
Nie. Przedwzmacniacz wbudowany w gramofon to głównie współczesna fanaberia. Dawniej każdy amplituner czy wzmacniacz miał wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy.Latro pisze: tzn. ogólnie np.ma przedwzmaczniacz?
Idlerowy/kółkowy.Latro pisze:jaki ma napęd bo może trzeba by wymienić pasek..?
To tak jakbyś nie musiał wymieniać opon w samochodzie, bo są gumoweLatro pisze: Sprzedawca mówił, że igły nie muszę wymieniać bo jest diamentowa..?
Zawsze warto wymienić starą igłę.Latro pisze:A przy okazji igła to D 155-17, a wkładka sts 155 więc może i tak warto wymienić..?
W sensie że mamy zgadywać pytanie?Latro pisze:A kabel sygnałowy..?
Czyli najpierw zrobiłeś, a teraz chcesz się dowiedzieć jak to powinno być zrobione.Latro pisze:ma końcówkę Din 5, zrobiłem sobie przejściówkę, tzn. przeciąłem interconekta (takiego se) i dolutowałem gniazdko Din 5 i jest problem z ekranowaniem
Co Ci to da jeśli znowu będziesz miał źle zrobione okablowanie?Latro pisze:Więc może w ogle stary kabel wywalić i dać coś porządnego?
Najlepiej nie.Latro pisze:a najlepiej gniazdka na czincze..?
To są po prostu inne serie. x55 jest nowsza.Latro pisze:Ooo czyli ktoś zamienił wkładkę na tańszą.
Lepiej zbieraj na oryginalne igłyLatro pisze:Dzięki za linka no i poszukam wkładki sts 244
Same wkładki nie są drogie. Do dostania na niemieckim eBayu od ręki w okolicach 100 złotych. Gorzej z oryginalnymi igłami. Tych nie zostało wiele, więc są drogie na rynku wtórnym.Latro pisze:Nie no nie jestem znawcą, ale akurat sts 244 nie powinna być droga...
Wszystko zależy od tego czy dźwięk będzie Tobie pasowałLatro pisze:Ale serio mam nie wymieniać wkładki, to podstawowy model...?
Nie no, może być i jednaLatro pisze:Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej żebym zbierał na igły? (to mnie zaniepokoiło)
Latro pisze:Nie no nie jestem znawcą, ale akurat sts 244 nie powinna być droga...