Nawet jeśli to przenosnia.
Jak wspomniałem, kupuje to od pierwszego właściciela. Nie Niemca. Dzisiaj dzwoniłem. Chciałem się dowiedzieć czegoś o wkladce i igle. Pan jest starszy i ledwo widzi. Zaproponował zwrot kosztów dojazdu jeśli sprzęt mi się nie spodoba. Już teraz jestem przekonany praktycznie o jego kupnie.
Jeśli chodzi o wcześniej polecany sprzęt, jego największymi wadami jest właśnie to, że jest nowy i wygląda jak pośladek zza krzaka.. Ale to kwestia gustu.
PS:
Kupiony.
na wkładce jest napis ortofon, czerwona kropka od góry i od strony płyty na boku oznaczenie modelu: OM 30
Napęd działa cicho a oryginalny pasek "optycznie" wydaje się być sprawny. Jeśli będzie problem z obrotami, to oczywiście dokupię nowy pasek.
Nie ukrywam, że mam wielką ochotę podłączyć i słuchać. Jednak zanim to nastąpi, muszę przekopać trochę internetu i dowiedzieć się co kupiłem.
Ostateczna cena to 700zł i mam nadzieję, że było warto pojechać i kupić od dziadka, zamiast z komisu po "ustawieniach". Komis zapewne nie opuszcza cen tak chętnie. Nie bardzo wyobrażam sobie posiadanie sprzętu, którego nie potrafię sam ustawić...więc czeka mnie trochę nauki.
Proszę o opinie odnośnie wkładki, oraz jeśli ktoś miał styczność to odnośnie podłączenia:
mam phono w przedwzmacniaczu (Adcom GFP 565 II) ale mam też gdzieś w pudłach z "gratami" zakopane małe pudełeczko "phono boxII" lub jakoś tak. Wiem, że było tanie i jest podobne do tego:
http://www.ceneo.pl/5792780#tab=click
tylko moje jest czarne?? Czy warto tego szukać??
Wiem, że najlepiej porównać bezpośrednio Adcom vs phono box, ale jeśli ten box to badziew to nawet nie będę szukał.
PS2:
Czy jest tu gdzieś na forum miejsce w stylu "nasz sprzęt" itp??
Chciałbym zadawać pytania i ew dodać zdjęcia thorensa. Dobre rady również przyjmę.