Stary Telefunken czy nowy Pro-Ject?

Kosmiczne talerze z ramionami
ODPOWIEDZ
katelewa

Post autor: katelewa »

Witam,

Palnuję zakupu pierwszego gramofonu no i jak wiekszość nowicujuszy w tym temacie nie wiem co wybrać.
Zależy mi na miłym dzwięku, atmosferze, względy wizualne też mają znaczenie no i bezproblemowe działanie sprzętu...
Gramofon bedzie podłączony do wzmacniacza Pinocraft i starych głośników Yamachy.
Zastanawiam się nad modelem Pro-Ject Debut Carbon DC + wkładka Ortofon 2M-RED za ok 1700 pln lub zakupu używanego Telefunkena CS20 w salonie grubanuta w Warszawie. Nie znając tematu poradziłam się znajomego co kupić w granicach ok 1500 zl i polecił właśnie Projecta (200 zl mogę dołożyć). Później trafiłam do grubej nuty i odradzono mi zakup nowego informując że stary dobry gramofon nie dorówna nowemu. Jestem skonfudowana i nie wiec co wybrać. Pieniądze nie są aż tak krytyczne, bardziej zastanawiam się czy jest sens teraz dokładaż 1000 pln na zakup nowego, czy może ten Telefunkem dam mi tyle satysfakcji?
Proszę o Wasze opinie. Kasia.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Jeśli chcesz lepiej wydać pieniądze to kup starszy gramofon, choć nie musisz się ograniczać do tego Telefunkena ani ogółem do tłustej nuty.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
LuckyWookie
Gramofon: Dual 721

Post autor: LuckyWookie »

Popieram przedmówcę...

Zajrzyj sobie do wątków zakupowych, w cenie w której podałaś można dorwać porządny używany sprzęt który posłuży na długie lata.
wymieniony przez Ciebie sklep ostatnio zebrał na facebooku dosyć negatywne opinie ze względu na stosunek ceny do sprzedawanej jakości.
(przywożenie sporych ilości gramofonów z Niemiec, pimpowanie i sprzedaż po sporej cenie)

zajrzyj do wątku zakupowego a nie pożałujesz :)
ODPOWIEDZ