Pioneer PL- 640
-
Pioneer PL- 640
Jak w temacie , posiadam takie "cudo" ( wkładka z igłą Audiotechnica) i kłopot polega na tym że od dawna go nie używam bo w aktualnym zestawie audio ( NAD C 325 BEE ) nie ma wejścia PHONO. W związku z tym pytanie czy to jest w miarę dobra jednostka i poprostu ma szukać preampa co by to wreszcie podłączyć i cieszyć ucho dżwiękiem , czy też może jest to niewiele warte i należałoby się rozejrzeć jednocześnie za porządnym gramofonem ? Przy czym nie chodzi o to żeby wywalać pieniądze bo tych nigdy za dużo! Co wy na to?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL- 640
O kurde. Czyżby NAD się stoczył? Albo po prostu jest to taki ichni sposób na sprowokowanie do zakupu Nad PP-2 (preamp gramofonowy)mitch2007 pisze:bo w aktualnym zestawie audio ( NAD C 325 BEE ) nie ma wejścia PHONO

No właśnie pytanie czy miałbyś odpowiedni budżet by kupić lepszy gramofon od tego co już masz. PL-640 to takie coś pomiędzy niską, a średnią półką moim zdaniem. Ot taka sobie konstrukcja z prostym ramieniem (ale standardowym mocowaniem) z lat '80tych. Ogółem OK gramofon, jednak więcej jak 200 zł nie jest wart.mitch2007 pisze:W związku z tym pytanie czy to jest w miarę dobra jednostka i poprostu ma szukać preampa co by to wreszcie podłączyć i cieszyć ucho dżwiękiem , czy też może jest to niewiele warte i należałoby się rozejrzeć jednocześnie za porządnym gramofonem ? Przy czym nie chodzi o to żeby wywalać pieniądze bo tych nigdy za dużo! Co wy na to?
Jak kupisz preamp to też zagra

Decyzja należy do Ciebie

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Pioneer PL- 640
No toś mnie uradował , teraz tylko pytanie czy ładować się we wspomniany Nad PP-2 , czy jakieś inne sugestie , ale chyba w tych okolicach (ok. 300 zł) nie znajdę za wiele?
Generalnie pamiętam jeszcze jak to grało na amplitunerze Pioneera SX 203 RDS z KEF - ami IQ 03 , i juz wtedy mi się podobało więc myślę że na NAD-ie będzie o niebo lepiej...
Generalnie pamiętam jeszcze jak to grało na amplitunerze Pioneera SX 203 RDS z KEF - ami IQ 03 , i juz wtedy mi się podobało więc myślę że na NAD-ie będzie o niebo lepiej...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL- 640
Preamp teoretycznie wart więcej od samego źródła (gramofonu i wkładki)mitch2007 pisze: ale chyba w tych okolicach (ok. 300 zł) nie znajdę za wiele?

Dlaczego?mitch2007 pisze:więc myślę że na NAD-ie będzie o niebo lepiej...
Nie wiem, to twój budżet. Poczytaj recenzje, może na coś się nakłonisz.mitch2007 pisze:teraz tylko pytanie czy ładować się we wspomniany Nad PP-2 , czy jakieś inne sugestie
Tutaj generalnie jak ktoś pyta o przedwzmacniacz to polecamy tanie Vivanco

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Pioneer PL- 640
Dlatego że głośniki o których wspomniałem (KEF ) naprawdę nie pasowały do amplitunera Pioneera , mam wrażenie że był za słaby (za mało wydajny prądowo ) żeby je skutecznie napędzić . Naprawdę na NAD-ie jest różnica kolosalna .Przynajmniej jeśli chodzi o odsłuch CD I MD , dlatego myślę że winyl też mnie nie rozczaruje w tej konfiguracji.Wojtek pisze: mitch2007 napisał(a):
więc myślę że na NAD-ie będzie o niebo lepiej...
Dlaczego?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL- 640
OK, rozumiem, jak uważasz 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum