Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum, zatem proszę o wyrozumiałość.
Zwracam się do Was szanowni forumowicze z następującym problemem:
Nabyłem drogą kupna nowy gramofon Reloop Rp-4000M razem z wkładką Reloop Om Black. I zaczęły się problemy.
Okazuje się że w żaden sposób nie jestem w stanie ustawić sprzętu, by dało się słuchać. Cokolwiek bym zrobił igła ucieka do środka płyty zaraz po zetknięciu się z krążkiem.
Dodam, że gramofon jest ustawiony na płaskiej, poziomej powierzchni, docisk został ustawiony za pomocą wagi jubilerskiej na zalecane przez producenta 2g, antiscating w żadnej pozycji nic nie zmienia, wkładka została ustawiona wg szablonu "Baerwald".
Niepokojącym objawem jest to, że gdy ustawię ramię w pozycji równowagi ucieka ono na prawo, a wydaje mi się że powinno stać nieruchomo.
Czy jest coś co mógłbym jeszcze zrobić, by sprzęt zagrał, czy reklamować/zwrócić jako wadliwy?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Reloop Rp-4000M I problemy z ustawieniem
-
- Peliks
- Gramofon: Składak
Re: Reloop Rp-4000M I problemy z ustawieniem
Jeszcze dziś oddaj ten badziew sprzedawcy i z odzyskaną gotówką odezwij się w dziale zakupowym. Wówczas doradzimy coś sensownego na czym bezstresowo posłuchasz muzyki. Pozdrawiam. Marek.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Reloop Rp-4000M I problemy z ustawieniem
Jeśli gramofon trzyma poziom to pewnie ramię jest uszkodzone. Nie pierwszy tego typu przypadek z Chińczykami. Reklamacja.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum