OK, widać po Twoich wypowiedziach, że jesteś jednym z tych niedowiarków co "swoje wiedzą", bo np. pozjadali wszystkie rozumy, mimo że w rzeczywistości wiedzą jeszcze guzik (z całym szacunkiem).
CHRIS pisze:Zgadza się nie chciałem ryzykować kupując używkę chociaż mam różne używane sprzęty Sony, Technics, Philips, Denon, Yamaha i nie szwankują. Np 20 letni DCC Philipsa - trafił mi się idealny model za 300 zł - 20 lat temu cena 4 tyś zł.
To mi w takim razie teraz mózg eksploduje, bo totalnie nie rozumiem już dlaczego nie chciałeś ostatecznie się skusić na używany gramofon.
Zero logiki w postępowaniu.
A to że coś co dzisiaj kosztować może 300 złotych, a 20 lat temu za nowości kosztowało 4 tysiące to chyba akurat niedziwne i normalne zjawisko?
CHRIS pisze:Behringer - fajny design i przystępne ceny, możliwości ale nie jest orłem w sprzęcie Profesjonal Audio wg "fachowców".
Bzdura, ale myśl co chcesz, nie przekonam
CHRIS pisze:"Kwestia decyzji i portfela bo różnic bez analitycznych testów na pierwszy rzut ucha, oka nie widać." - nie miałem na myśli gramofonów
O Allachu... a o czym piszemy jak nie o gramofonach właśnie?
CHRIS pisze:heh za rok dam znać zdjęciami czy mi MEDION zjechał mi placki. A jak nic nie będzie to co z Waszą teorią?

Nam to raczej wszystko jedno, bo placki Twoje wszak.
Są ludzie, którzy mają jednak dłuższe doświadczenie z wkładkami piezoelektrycznymi niż ty, więc nie ma co się wymądrzać na zasadzie "podważania teorii".
CHRIS pisze:Wybaczcie prowokacje ale robię masę testów na różnym sprzęcie (z gramofonami jeszcze nie wojowałem) i czasami różnice są minimalne. Sprzętu mamy multum.
To twoja robota czy tylko takie hobby?
CHRIS pisze:ale nie kazdy chciał gratis poradzić i coś wybrać dla mnie
Ciekawi ludzie
CHRIS pisze:a propozycje typu: "a weź ten model bo coś tam" nie rozwiązały jednak sprawy.
W sensie że nie wystarczały Tobie wskazane tutaj modele, bo ludzie się o nich za mało wypowiedzieli? Nie bardzo rozumiem.
CHRIS pisze:Na koniec odnośnie Medion Gramofon - ten sprzęt ostatecznie nadaje się moim zdaniem do słuchania dla początkujących, a nie do "skreczów" i muzycznych akcji bo strach to ruszać bo delikatny plastik.

Kolejny raz prezentujesz niewiedzę. Odsłuch to jedno, a "skrecz i muzyczne akcje" to drugie.
Żaden zdrowo-myślący turntablista raczej nie używałby do "muzycznych akcji" czegoś z napędem paskowym, bo to się do tego po prostu nie nadaje.
Kit z delikatnym plastikiem, bo i takie gramofony DJskie znajdziesz
CHRIS pisze:Dajcie mi szansę uczyć się na błędach w gramofonach jestem zielony

oraz uparty póki nie sprawdzę na własnej skórze

Spoko, pewnie, powodzenia

Tyle że jeśli tak jest to nie rozumem tego tonu, tak jakbyś chciał z nami wojować, na zasadzie "a co jeśli się mylicie? hehe"
Przychodzisz tutaj z konkretnymi problemami/dylematami, grupa ludzi za darmo chce Tobie pomóc byś miał jak najlepiej i był jak najbardziej zadowolony, a ty jeszcze próbujesz jakieś prowokacje odstawiać.
Trochę wiary i szacunku do ludzi.