piotrpasz pisze:Może ta wkładka jest za lekka?
Żebyśmy jeszcze wiedzieli jaka...
piotrpasz pisze:Już kupiłem więc danie inka do aukcji chyba jest zbyteczne?
Ale zdjęcia wykonane przez sprzedawcę chyba jeszcze są dołączone do aukcji?
Piszesz tak jakbyś się czegoś bał. Ja tego nie rozumiem
piotrpasz pisze:Mogę dać zdjęcia jeśli to pomoże tobie lub komuś innemu wskazać mi drogę do wyważenia tego ramienia.
Mistrzu, a Ty myślisz że z jakiego powodu pytam się o lepsze zdjęcia? Dla żartu?
Pomyśl trochę.
piotrpasz pisze:a jeśli mam dać to co konkretnie?
Pokaż nam to z czym masz problem, czyli ramię bijące w górę.
W czasie pisania przypomniało mi się, że przecież kolega zasięgał rady zakupowej na forum jak i bezpośrednio u mnie przez komunikator.
Chodzi o tą aukcję, prawda?
http://allegro.pl/technics-sl-23a-topow ... 84524.html
Muszę przyznać, że zamontowana tutaj wkładka jest dość dziwna. Typ "concorde", ale jednak chyba nie jest to twór Ortofona, przy czym nie ma nawet "łapki". Ciekawe.
Niestety jak się można było spodziewać, zdjęcia od sprzedawcy nie obrazują problemu.
Pytanie: dźwignię windy podnoszenia ramienia masz oczywiście skierowaną do dołu kiedy próbujesz wyważyć ramię?
W przeciwnym wypadku (dźwignia skierowana do góry), ramię zawsze będzie nieco wyżej, bo podnosi je winda.
Tak czy siak, to może być kwestia zbyt lekkiej wkładki, ale nie musi. Jest to mniej prawdopodobne, ale może być coś więcej skopane w ramieniu. Pytanie czy chce Ci się w takiej sytuacji bawić w poprawianie czy też może zdecydujesz się zwrócić gramofon sprzedawcy?