Uszkodzony antyskating?
-
Uszkodzony antyskating?
Zrób fotki w razie czego to nieraz można szybciej wiele problemów rozwikłać 

-
Re: Uszkodzony antyskating?
Niestety, kielek. Nie mam aparatu cyfrowego a moja komorka nie ma takiej funkcji. Jestem troche zacofany. Dzieki za dobre checi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Przesięg (overhang) wynosi tu 15mm. Jeśli Twoja aktualna wkładka jest tak ustawiona to OK.
Czy masz headshell z 'fasolkami' (otwory podłużne) w których możesz przesuwać śrubki mocujące wkładkę?
Czy masz headshell z 'fasolkami' (otwory podłużne) w których możesz przesuwać śrubki mocujące wkładkę?
-
Tak, ahaja "fasolki " sa ale overhang sie nie zgadza. Moj wynosi ok. 17,5 mm. Sprawdzalem to i ulozenie wkladki szablonem Vono Labs ( link dla zainteresowanych: www.vono.ch ) Decca London International Alignment Protractor < Baerwald/ Löfgren >. Po wydrukowaniu mozna sprawdzic precyzje odwzorowania na umieszczonej obok podzialce. Jest tam rowniez wzornik dla efektywnej dlugosci ramion 232 mm ( Decca London International Arm ) i dla overhangu.To chyba najwszechstronniejszy szablon jaki udalo mi sie wytropic w sieci. Umozliwia pozycjonowanie wkladki zarowno za pomoca plaszczyzny czolowej jak i plaszczyzn bocznych. Pozyteczna rzecz. Overhang sprobuje oczywiscie poprawic.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Przepraszam, ale sprawdzilem link do szablonu ale tam go nie ma. Cos zmieniono. Jak znajde dam znac.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 cze 2013, 02:13 przez misienka2008, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mam. Wystarczy wpisac w Google haslo: Decca London International Alignment Protractor Baerwald/ Löfgren. Na pierwszym miejscu ukaze sie PDF pod tym samym tytulem. Mam nadzieje, ze sie przyda.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Uszkodzony antyskating?
Misienka... pseudo-miłośniku konkretnych i rzeczowych wypowiedzi na temat, schodzisz z tematu.
Nie rób z każdej swojej dyskusji wątku "o wszystkim co przy okazji się nawinie", bo znowu zrobi się tak nielubiana przez Ciebie jałowa gadka.
O ustawianiu wkładek, szablonach, itd.: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=12&t=1032
Nie rób z każdej swojej dyskusji wątku "o wszystkim co przy okazji się nawinie", bo znowu zrobi się tak nielubiana przez Ciebie jałowa gadka.
O ustawianiu wkładek, szablonach, itd.: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=12&t=1032
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Rzeczywiscie Wojtku, troche sie zapedzilem. Jesli trzeba przenies to wedle swego uznania. Byc moze zboczylem z tematu ale nieumyslnie i nie sadze zeby to co napisalem bylo nierzeczowe. Ocena nalezy oczywiscie do forumowiczow.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Z Vinylengine ściągnij serwisówkę to poczytasz.
Producent podaje overhang do danego ramienia i jego geometrii. Dlatego to ważne. Szablony będą okłamywac w jedną lub drugą stronę mniej lub bardziej.
Producent podaje overhang do danego ramienia i jego geometrii. Dlatego to ważne. Szablony będą okłamywac w jedną lub drugą stronę mniej lub bardziej.
-
Przepraszam Adminie ja w sprawie formalnej. Ustawianie wkladki to watek a nie dzial. Prosilbym o wyjasnienie dlaczego odsylasz mnie do cudzego watku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Uszkodzony antyskating?
Oczywiście. "Co złego to nie ja"misienka2008 pisze:Byc moze zboczylem z tematu ale nieumyslnie i nie sadze zeby to co napisalem bylo nierzeczowe. Ocena nalezy oczywiscie do forumowiczow.

Dziwię się, ale już spieszę z wyjaśnieniami: po to byś sobie go przeczytał i zaznajomił z treścią tam zgromadzoną?misienka2008 pisze:Przepraszam Adminie ja w sprawie formalnej. Ustawianie wkladki to watek a nie dzial. Prosilbym o wyjasnienie dlaczego odsylasz mnie do cudzego watku.
Na przyszłość postaram się bardziej motywować swoje zalecenia, skoro jest to takie konieczne i jak widać niezbyt oczywiste dla wszystkich.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Halo Wojtku, Warszawe przeniesli w inna strefe czasowa?
Czyli jesli w watku o antyskatingu pojawi sie moje wyjasnienie skad wzialem szablon to powinienem przerwac i zalozyc nowy lub poczytac inny? A mnie durnemu wydawalo sie, ze antyskating, wkladka, ramie i ich laczne skalibrowanie tworza jakas calosc. Hmm... teraz to mam juz metlik w glowie. Co do tupetu i krnabrnosci to czemu nie? Lepsze to niz stac pokornie w kacie. A buraki bardzo lubie zarowno surowke z nich z ogorkiem kiszonym jak i sok doprawiony sola, pieprzem i sokiem z cytryny. Na goraco oczywiscie. Mozna dorzucic jeszcze lisc laurowy. Goraco polecam. Umiescilbym ten kawalek wpisu w dziale " Kuchnia " ale nie ma takowego na tym forum. Prowadzenie zas z Toba dyskusji z forum kucharskiego byloby trudniejsze. Tak ze wybacz. Moj watek o macie ma juz 431 odslon a o antyskatingu 140. Chyba niezle jak na moj krotki staz. Nie posadzam kolegow forumowiczow o niezdrowe zainteresowanie nasza bijatyka slowna wiec pochlebiam sobie, ze przyciagnely ich moje pytania i odpowiedzi innych. Cholera, jeszcze do tupetu, i arogancji dojdzie zarozumialstwo. Ach ci nowicjusze. Sam siebie nie poznaje. Chyba juz skoncze i wroce do moich ulubionych konkretow.
Milego dnia/nocy Wojtku. Nie bede juz Tobie zyczyl milych snow skoro jest to takie niemile dla Ciebie. Poza tym nie potrafie przewidziec kiedy spisz.
Wiec chyba ... Pa, pa. Moze byc?
Czyli jesli w watku o antyskatingu pojawi sie moje wyjasnienie skad wzialem szablon to powinienem przerwac i zalozyc nowy lub poczytac inny? A mnie durnemu wydawalo sie, ze antyskating, wkladka, ramie i ich laczne skalibrowanie tworza jakas calosc. Hmm... teraz to mam juz metlik w glowie. Co do tupetu i krnabrnosci to czemu nie? Lepsze to niz stac pokornie w kacie. A buraki bardzo lubie zarowno surowke z nich z ogorkiem kiszonym jak i sok doprawiony sola, pieprzem i sokiem z cytryny. Na goraco oczywiscie. Mozna dorzucic jeszcze lisc laurowy. Goraco polecam. Umiescilbym ten kawalek wpisu w dziale " Kuchnia " ale nie ma takowego na tym forum. Prowadzenie zas z Toba dyskusji z forum kucharskiego byloby trudniejsze. Tak ze wybacz. Moj watek o macie ma juz 431 odslon a o antyskatingu 140. Chyba niezle jak na moj krotki staz. Nie posadzam kolegow forumowiczow o niezdrowe zainteresowanie nasza bijatyka slowna wiec pochlebiam sobie, ze przyciagnely ich moje pytania i odpowiedzi innych. Cholera, jeszcze do tupetu, i arogancji dojdzie zarozumialstwo. Ach ci nowicjusze. Sam siebie nie poznaje. Chyba juz skoncze i wroce do moich ulubionych konkretow.
Milego dnia/nocy Wojtku. Nie bede juz Tobie zyczyl milych snow skoro jest to takie niemile dla Ciebie. Poza tym nie potrafie przewidziec kiedy spisz.
Wiec chyba ... Pa, pa. Moze byc?