Blaurung pisze: ↑21 mar 2019, 23:59
Kolega Wojtek nawet pozwala sobie obrażać mnie bezpośrednio pisząc o słomie w butach

Zabawne
Jak nabierzesz trochę ogłady to przestanę się śmiać.
Na razie jest po prostu wesoło z mojej perspektywy
To oznacza, że nie wkładki są winne tylko gramofon/ramię.
No nie, nie tylko. Szeroko otwieramy oczka.
Jeszcze jest kwestia preampa. Bo jak rozumiem nie masz innego teraz poza tym wbudowanym w Yamahę?
Nie przekreślałbym tego elementu "bo tak".
Poza tym, jesteś absolutnie pewien że dobrze przeprowadziłeś mod związany z usunięciem wbudowanego preampa?
To że jestem przekonany do takich 2 opcji nie oznacza ani braku doświadczenia, ani słomy w butach.
Póki co - nie mogę się zgodzić
Sprawa jest prosta
Nie, nie jest.
jeśli jest tak jak mówisz, że między tymi wkładkami jest przepaść, a ja po nagraniu sygnału bezpośrednio z wkładki tej przepaści nie widzę to oznacza, że muszę zmienić gramofon. Z tego, który mam już więcej nie wycisnę.
Dziurawa logika i niekoniecznie prawdziwa.
To smutne ale znajduje potwierdzenie tu
Na klipie co najwyżej znajdujesz potwierdzenie że AT-LP120 to niskiej jakości gramofon - na naszym forum to akurat wiedza powszechna (dlatego tez odradzamy pakowania się w ten model). No ale w twoim przypadku to musztarda po obiedzie.
W żaden sposób nie potwierdza to twoich tez co do omawianego problemu (że 2 zupełnie różne wkładki grają jednakowo).
"wyrzucone pieniądze", "przerek...wno" to Ty to powiedziałeś nie ja.
Blaurung pisze: ↑21 mar 2019, 22:12
b) wywaliłem do śmieci 1000zł kupując Nagaokę:)
QED
Pozostałem przez cały czas obiektywny
Aha
a Ty się wpieniasz jakbyś miał właśnie Nagaokę do sprzedania.
Akurat mam

, nawet dwie, ale to nie ma znaczenia.
Szukaj teorii spiskowych gdzie indziej proszę
może urodzi się z tej dyskusji w końcu coś konkretnego.
Konkrety są cały czas. Problem w tym że ciężko ciebie przekonać do czegokolwiek

Ale to nie jest problem ze wszystkimi wokół tylko bardziej z Tobą

Oby to się zmieniło, bo daleko nie zajedziemy.
a nie pisać bzdety i odpisywać na nic nie wnoszące do tematu dyrdymały.
Przypomnij mi: ty szukasz tutaj pomocy, tak?
Ja nie piszę z tobą za karę ani z nudów tylko dlatego że chcę tobie wbrew pozorom pomóc rozwiązać zagadkę i dojść do sedna sprawy.
Napisałem w pierwszym wpisie, że kable z wkładki są przylutowane bezpośrednio do gniazd RCA
Spoko, ale ja nie o to pytałem. Powtórzę może:
Wojtek pisze: ↑21 mar 2019, 22:48
Czy już wyrzuciłeś wbudowany w gramofon układ preampa?

Pytam o to gdyż może jest szansa by jeszcze wykorzystać ten układ jako drugi preamp albo żeby odwrócić mod, w celu weryfikacji?
Ot luźny pomysł.
Ale czy to sprawia, że różnica w załączonych przeze mnie plikach stanie się inna ?

Nie, pytałem o to bo chciałem się upewnić ze igły są chociaż wygrzane skoro już takie mocne stwierdzenia padły
Mi osobiście trudno uwierzyć by AT-LP120 była aż taką lipą by takie kwiatki trzeba było uznać za "normalne".
Kwestia wpływu modyfikacji czy użytego preampa MM w torze została kompletnie pominięta w rozważaniach.
Uważam to jednak trochę za zbyt naiwne uproszczenie diagnozy
Co do "ekipy z Łodzi" - spróbuję zawołać tollo, choć tak jak darkman, nie bardzo widzę sensu w udowadnianiu Tobie że w innym torze te wkładki zagrają inaczej
Można też ślepo (tak, ślepo) założyć "to wina gramofonu" i zmieniać - w takim wypadku zapraszamy do działu zakupowego.