Gyrophon Reference F.B.
-
Re: Gyrophon Reference F.B.
Zacząłem przygodę z pro ject RPM 5 Carbon z wkładką Ortofon Quintet Red. Później eksperymenty,następna wkładką
Sumiko Blue Point Special EVO III i w tej chwili jest w nim Clearaudio Virtuoso. Zmianę oceniam na lepszą.
Większa szczegółowość detali, szeroka scena,pięknie wyeksponowane góra.Jestem bardzo zadowolony.
Obecnie tor audio jakim dysponuje to Dali Opticon 6,Riaa -Clearaudio Basic+
Pozdrawiam kolegę od opony.
Za chwilę jadę na koncert Anathema w Stockholmie więc jak znajdę trochę czasu chętnie się zapoznam bliżej z wami i kolegą od opony może razem coś ciekawego wymyślimy.
Sumiko Blue Point Special EVO III i w tej chwili jest w nim Clearaudio Virtuoso. Zmianę oceniam na lepszą.
Większa szczegółowość detali, szeroka scena,pięknie wyeksponowane góra.Jestem bardzo zadowolony.
Za chwilę jadę na koncert Anathema w Stockholmie więc jak znajdę trochę czasu chętnie się zapoznam bliżej z wami i kolegą od opony może razem coś ciekawego wymyślimy.

-
- Myszor
- Gramofon: PD-300
To się polubisz z kolegą Wolfem

Mialem Virtuoso. Spoko mmka (aprócz tego że mi body odpadło od drewna bo wersję wood miałem

Bo może być BARDZO lepiej. Naprawdę

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
norrlands pisze: ↑06 lis 2017, 17:37Zacząłem przygodę z pro ject RPM 5 Carbon z wkładką Ortofon Quintet Red. Później eksperymenty,następna wkładką
Przepraszam kolego, ale o czym Ty piszesz? Co to ma do Gyrophona i mass loadera?
Raczej wpisz sobie to w stopkę, Sztokholm w lokalizację, Anathemę i Syrenkę olej. Podobna klasa.

-
Witam
Odnoszę wrażenie że mam tu do czynienia z domowym przedszkolem.Zegnam towarzystwo.
Odnoszę wrażenie że mam tu do czynienia z domowym przedszkolem.Zegnam towarzystwo.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
I Ty piszesz o przedszkolu?
Twoje zachowanie było bardzo poważne... Nadmiar pieniążków nie zwalnia od myślenia. Ani od kultury.
-
Jeżeli Koledzy tak ładnie skomentowali mój wpis to wielkie dzieki.Fora przeróżne zamieszczaja chetnie podobne wydumki szalonych "wynalazców" cierpliwiie tworzących cudactwa techniczne .W gramofonach siedzę od kolebki i wiem co piszę.Jak sie chce b.dobry to Lenco ale nie z All.Cudowny do prac własnych ale z głową.A tak mamy jakies monstrum .Jest jednak grupa ludzi marzących o nadskomplikowanych nieprzydasiach .I tak Bugatti Veyron czy Ferrari do ruchu miejskiego albo monstrum receiver z milionem gał do kręcenia.A działa rzecz prosta dobrze skontruowana.Jestem inzynierem i wiem że ma byc ładnie i mozliwie prosto.Reszta to szukanie Świętego Grala.
Ale jak ktos lubi?
Oprocz samego ustrojstwa dalsze badania rozwojowe to wkładki i igły zapewniające brillant sound za najlepiej 12 tysiecy plus cudowne kabelki i cale to audiofilskie podobniez voodoo.
Nie jest mi przykro jezeli popsułem nieco dobre samopoczucie.
Cena to nie wszystko.
Z szacunkiem
Tomasz
Ale jak ktos lubi?
Oprocz samego ustrojstwa dalsze badania rozwojowe to wkładki i igły zapewniające brillant sound za najlepiej 12 tysiecy plus cudowne kabelki i cale to audiofilskie podobniez voodoo.
Nie jest mi przykro jezeli popsułem nieco dobre samopoczucie.
Cena to nie wszystko.
Z szacunkiem
Tomasz
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Szczególnie jak piszesz wierutne bzdury. Sam wiek to za mało by przekonać ludzi

Przechodzisz w skrajności - zupełnie niepotrzebnie.chrzan1949 pisze: ↑10 lis 2017, 09:08Oprocz samego ustrojstwa dalsze badania rozwojowe to wkładki i igły zapewniające brillant sound za najlepiej 12 tysiecy plus cudowne kabelki i cale to audiofilskie podobniez voodoo.
Bardziej rozbawiłeś wszystkich swoim pajacowaniem

Dlatego ograniczasz się głównie do bieda-sprzętów jako "znawca"?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
- Biogon
- Gramofon: składak
Ale o ssso chodzi? Jakiś Prima Aprilis czy kaca Koledzy mają?
Nie karmić trolli!

-
Ty chyba miales zly dzień Wojtku.Takiego chamstwa lub złej woli z Twej strony nie spodziewałem sie.
Tomasz
Tomasz
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
A tobie to wolno? Podpowiem...chrzan1949 pisze: ↑13 lis 2017, 14:11Ty chyba miales zly dzień Wojtku.Takiego chamstwa lub złej woli z Twej strony nie spodziewałem sie.
Tomasz
Najpierw stwierdziłeś że gość jest naiwny, potem przeleciałeś się po kompleksach a na koniec błysnąłeś wiedzą.chrzan1949 pisze: ↑06 lis 2017, 08:48Toz to techniczne szaleństwo dla naiwnych z duuużą kasą.Do przedlużania czlonka.Z podobnym skutkiem mozna zalozyc vintage koło od Syrenki.A znacznie taniej.
Tomasz
Znaczy tobie wolno być prostakiem, a jeśli ktoś dosadnie odpowie, obrażamy się i strzelamy klasycznego focha z piruetem i przytupem?
-
Kolego dale.Naucz się odrożniać prostactwo od wiedzy.Z pelna swiadomoscia napisalem to co chcialem i co mi dyktowała wiedza oraz doswiadczenie.Jak nie zrozumialeś to trudno.
Wiecej się w temacie cudactw nie wypowiadam .
Pozdrawiam Tomasz
Wiecej się w temacie cudactw nie wypowiadam .
Pozdrawiam Tomasz