Pawelec pisze:kal800 pisze: sprawdzę jak z paskiem, czy nic nie ociera.
jest prosty sposób by to sprawdzić ale pewnie go znasz. Kładziesz talerz główny do góry kołami na podtalerzu i wtedu wszystko widać - jak się układa pasek, czy czegoś nie dotyka. Oczywiście matę i dodatkowy ciężarek też układasz by obciążenie było pełne
Co do regulacji w płaszczyznach poziom i pion to przy okazji jak uporasz się z ramieniem

Ano sprawdziłem według znanej mi metodzie. Pasek idealnie pracuje, dokładnie w środku pokrywy silnika, nic nie ociera, pasek stoi w miejscu. całość pracuje bezgłośnie, silnik rozpędza talerz praktycznie od razu - dużo szybciej niż w TD-320, apka RPM pokazuje około 33.20, co czasami lekko oscyluje - podejrzewam, że może chodzić o suwak od ustawiania Pitch - ten element nie jest rozbieralny i nie byłem w stanie go przesmarować, ale może pałeczka do uszu ze spirytusem załatwi sprawę...
Jak się uporam z ramieniem, to dam znać, chętnie wypoziomuje go perfekcyjnie też na boki...
Kal
AT-OC9ML/II -> SME3009 -> TD125mkii -> preAmplifikator II -> Line Magnetic LM508ia -> GLD Orfeusz