Zakup pokrywy ?
-
Zakup pokrywy ?
Witam, chciałem zapytać gdzie można, i czy w ogóle można, kupić pokrywę do gramofonu, czy istnieją jakieś specjalne sklepy, strony internetowe z częściami używanymi, zamiennymi ?
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Zakup pokrywy ?
Chciał bym kupić silnik do samochodu. Czy istnieją jakieś specjalne sklepy do tego?
Myślę że jak byś podał model to było by łatwiej. A jak to coś do czego w ogóle nie ma pokryw to zawadź o jakąś firmę robiącą reklamy to Ci korytko/pokrywę z plexi łatwo i szybko skleją.
Myślę że jak byś podał model to było by łatwiej. A jak to coś do czego w ogóle nie ma pokryw to zawadź o jakąś firmę robiącą reklamy to Ci korytko/pokrywę z plexi łatwo i szybko skleją.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zakup pokrywy ?
Nie ma sklepów. Od ręki można dostać jedynie do wybranych modeli wybranych marek (np. Technics SL-1200).
Albo znajdziesz kogoś kto sprzedaje części albo zamówisz sobie pokrywę na wymiar.
Albo znajdziesz kogoś kto sprzedaje części albo zamówisz sobie pokrywę na wymiar.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dongregorio
- Gramofon: Technics SL-Q2
Jeśli nie masz umiejętności lub możliwości samemu giąć plex i kleić napisz mail do warszawskiego Artplex - zrobią Ci na wymiar pokrywe
Gramofon: Technics SL-Q2
Wzmacniacz: Pioneer A-119
Equalizer: Pioneer GR-555
CD-Player: Pioneer PD-4500
Wzmacniacz: Pioneer A-119
Equalizer: Pioneer GR-555
CD-Player: Pioneer PD-4500
-
Kolego dongregorio !Malutkie pytanko.Wygiął cos kolega z plexi w życiu czy tylko życzliwie ale bez kompetencji doradza?
Owszem dorobią ale koszt będzie wysoki i nie będzie jak oryginał bo stare były robione na wtryskarkach a nowe musza byc sztukowane .Poza tym przy pokrywach trapezowych nie chca sie bawić w zeszlifowanie ukośne krawędzi.I tyle.
Często jedyne wyjście to poszukanie pasującej wymiarowo i załozenie zawiasów.Koszt około 100 zet jak sie dobrze wszystko kupi.Plus polerka oczywiście.Dorobienie i sklejenie prostego pudła to obecnie około 100 zł przynajmniej w kilku firmach jakie odwiedziłem ale były i takie gdzie żadali 500.Za klejonkę!
T
Owszem dorobią ale koszt będzie wysoki i nie będzie jak oryginał bo stare były robione na wtryskarkach a nowe musza byc sztukowane .Poza tym przy pokrywach trapezowych nie chca sie bawić w zeszlifowanie ukośne krawędzi.I tyle.
Często jedyne wyjście to poszukanie pasującej wymiarowo i załozenie zawiasów.Koszt około 100 zet jak sie dobrze wszystko kupi.Plus polerka oczywiście.Dorobienie i sklejenie prostego pudła to obecnie około 100 zł przynajmniej w kilku firmach jakie odwiedziłem ale były i takie gdzie żadali 500.Za klejonkę!
T